Verzekeringen voor de ZZP’ers

Avatar foto Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Het is natuurlijk heerlijk om eigen baas te zijn en de touwtjes in eigen handen te hebben, maar dat betekent wel dat je moet nadenken over de mogelijke risico’s en de kosten die daar aan verbonden zitten. Je bent namelijk  ‘nergens’ voor verzekerd als zelfstandig ondernemer. Voor elk risico is er wel een passende verzekering die je kan afsluiten.

Als zelfstandige ondernemer zijn er zoiezo drie verzekeringen die je zou moeten aflsluiten:

-(AOV) De afkorting AOV staat voor arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit verzekerd het inkomen van zelfstandig ondernemers in geval van arbeidsongeschiktheid.

-(AVB) De afkorting AVB staat voor aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven. De AVB dekt schade die aan personen of zaken is toegebracht, mits dit binnen de verzekerde hoedanigheid van het bedrijf gebeurt, en mits het bedrijf daarvoor aansprakelijk is.

-(Brandverzekering): verzekert brandschade aan roerende en onroerende zaken, zoals je bedrijfspand.

De volgende verzekeringen zouden nuttig/noodzakelijk kunnen zijn afhanelijk van je bedrijf en de sector waarin je werkzaam bent als ondernemer:

  • Werkmaterieelverzekering
  • Rechtsbijstand
  • Zakelijke autoverzekering
  • Computer Simple Risk Verzekering

De volgende verzekeringen zijn mogelijk als je denkt aan een bedrijfspand:

  • Opstalverzekering
  • Goederen- en inventarisverzekering
  • Bedrijfsschade- en/of machinebreukverzekering
  • Computerverzekering
  • Brandverzekering
  • Kredietverzekering
  • (Goederen)Transportverzekering

Veel zelfstandig ondernemers kunnen enorm schrikken van de potentiële kosten die hier aan verbonden zitten, want al deze kosten zullen uit eigen zak moeten komen gelukkig zijn veel van deze kosten inkomensgerelateerd.

Door het groeiende aantal ZZP’ers zien verzekeraars hier de mogelijkheid in om complete verzekeringspakketten aan te bieden. Dit zijn pakketten waar de belangrijkste verzekeringen standaard in zitten, en afhankelijk van het bedrijf/sector nog aanvullende verzekeringen.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →