Werkgevers: flexibel werken juist goed voor meer banen

Avatar foto Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Werkgevers herkennen zich niet in de kritiek van vakbond FNV dat `werkgevers sjoemelen met flexibele contracten`. MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat het banensucces juist te danken is aan flexibiliteit.

Volgens de FNV laten arbeidskrachten zich vaker inhuren als freelancer. Werkgevers gebruiken hen als `flexibele schil`, waardoor de werkgelegenheid in ons land er, naar de mening vvan de werkgevers, beter voor staat dan in andere landen. Maar FNV-voorzitter Jongerius lijkt deze ontwikkeling juist te willen stoppen.

Flexibiliteit als strijdpunt
Eerder schreef Personeelslog al dat vakbonden het flexwerk opnieuw ontdekt hebben als strijdpunt. Het is opvallend dat ze teruggrijpen op oude beelden over verdringing van werk. Personeelslog vraagt zich af of freelancers en payrollers hier uiteindelijk wel zoveel mee opschieten.

Vakbonden lijken niet goed te weten wat ze aan moeten met deze moderne werkers. Jongerius vindt ze `een speelbal van het lot`, waardoor ze geen zelfrespect zouden halen uit hun werk.

Behoefte aan flexibel werken
Volgens de werkgeversorganisaties gaan de bonden voorbij aan de groeiende behoefte bij werknemers om flexibel of als zelfstandige te werken. Bovendien vergeet de FNV de nauwe relatie tussen flexwerk en het rigide ontslagrecht in ons land.

`Door hardnekkig te weigeren over aanpassing van het ontslagrecht met de werkgevers te spreken, promoot de FNV zelf toename van flexwerk`, waarschuwen de werkgeversorganisaties.

bron: personeelsnet

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →