Forse stijging aantal klussen via internet

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Forse stijging aantal klussen via internet - ZZP Barometer

De markt van online klussen wint steeds meer terrein. In het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal Nederlanders dat zijn klus online heeft geplaatst meer dan verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal. Het aantal Nederlanders dat zijn klus online plaatst, is in de afgelopen drie maanden gestegen van 2 procent naar maar liefst 5 procent. Ruim 80.000 Nederlanders plaatsten het afgelopen kwartaal tenminste één klus online. 

Review

Online reviews worden steeds belangrijker voor de consument. Uit de klusmonitor van Werkspot blijkt dat ‘via via’ nu nog het grootste kanaal is voor het vinden van een vakman. Betrouwbaarheid is een belangrijke factor voor de consument. Ruim 71 procent van de consumenten leunt op ervaring van anderen, waarvan 56 procent van de consumenten online reviews leest.

Waarde

En review uit de buurt van de consument heeft de meeste waarde, waarna de consument het liefst kijkt naar een leeftijdsgenoot met dezelfde gezinssituatie. Voor 70 procent van de consumentengroep die reviews online leest is het mede bepalend voor de keuze van een vakman. In totaal is 80 procent van alle uitbesteedde klussen afkomstig van consumenten met een koophuis. Daarnaast is 9 procent van alle uitbesteedde klussen in het afgelopen halfjaar is naar aanleiding van verhuizing naar een koophuis. En als de vakman dan een klus bij iemand uitvoert, geven de vrouwen vaker een vers bakje koffie met iets lekkers erbij dan mannen: 37 procent tegenover 28 procent.

 

Forse stijging aantal klussen via internet - ZZP Barometer

Bron: Werkspot

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →