Zzp-site haalt 22,5 miljoen euro op

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Zzp-site haalt $30 miljoen op - ZZP Barometer

Fiverr ontvangt 20% van zzp-diensten voor €3,74

Toen Fiverr werd gelanceerd in 2010, werd het grotendeels gezien als een plek om te zoeken naar eigenzinnige diensten. Het uitgangspunt, een site die gebruikers in staat stelde om “gigs” te kopen en te verkopen voor $5 (omgerekend €3,74), trok regelmatig vrij uitzonderlijke gebruikers. “Wat krijg je als je werkloosheid mix met zuinige consumenten en internet verveling?” vroeg Wall Street Journal in een artikel in 2010 “Een mogelijk antwoord: Fiverr.com”.

Terwijl de maffe verzameling van diensten hielp om Fiverr te verspreiden, “was het om eerlijk te zijn nooit een groot onderdeel van ons bedrijf” zegt mede-oprichter en CEO Micha Kaufman. Hij geeft toe dat de vreemde opdrachten op zijn site aandacht genereren. Bekijk de site, en je zult genoeg rare aanbiedingen treffen. Maar Kaufman dringt aan dat Fiverr uitgegroeid is tot een nuttige bron voor het bedrijfsleven.

Groeien

Het aantal diensten en categorieën op de site blijft groeien. Kaufman zou Fiverr graag zien groeien tot de go-to bestemming voor diensten, net als Amazon de go-to bestemming is voor online winkelen. De $30.000.000 die Fiverr heeft mogen ontvangen van beleggers, die de totale externe financiering tot $50.000.000 verhoogt, moet helpen dit streven te halen.

Aanbod

De freelancer kan zijn of haar diensten aanbieden en zelf de prijs bepalen, waarvan Fiverr 20 procent van ontvangt. “Onze aanpak is als dat van een e-commerce bedrijf,” zegt Kaufman. “We halen de onderhandelingen er tussen uit.”. De diensten beginnen bij $5, maar Fiverr maakt het grootste deel van zijn inkomsten uit diensten die aanzienlijk meer kosten. De maximale prijs lag voorheen op $500, maar is gestegen naar $8000, zodat er meer diensten met hogere kwaliteit en meer arbeidsintensief zijn te kunnen aanbieden.

Bron: Entrepreneur

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →