Australische zzp-marktplaats groeit als kool

Marktplaatsen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Australische zzp-marktplaats groeit als kool - ZZP Barometer

Omzet Freelancer stijgt met 41% naar $11,9M in halfjaar

Freelancer.com is de minimum prijs van opdrachten aan het verlagen van $US30 ($A32.30) naar $US10 ($A10.70) om meer toegankelijk te worden voor gebruikers in development. Het bedrijf kondigde haar financiële resultaten voor de eerste helft van het boekjaar 2013-2014 vandaag aan, met een record omzet van $11.900.000,00, een stijging van 41% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf boekte een netto operationeel verlies van $600.000 na belastingen, dat gevolg was van een versnelde investering in de toekomstige groei en uitbereiding van de internationale aanwezigheid. Het bedrijf voegde 1,8 miljoen nieuwe geregistreerde gebruikers toe, een stijging van 54% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De projecten hadden een stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar.

Toegankelijkheid

Freelancer.com heeft om dit moment bijna 12 miljoen geverifieerde gebruikers. Freelancer.com CEO en voorzitter Matt Barrie zegt de prijzen te verlagen om meer toegankelijk te worden voor de ongeveer 5000.000.000 mensen die minder dan $10 per dag verdienen. “Een enorme hoeveelheid mensen kunnen nu werken in de techniek, waar het normaal gesproken niet beschikbaar voor hen zou zijn. We blijven dezelfde strategie en de breedste selectie van freelancers houden tegen de laagste prijzen”, aldus Barrie.

Ontwikkeling

“De markt voelt net als eBay in 1997. We blijven onze herinvesteringen richten op de belangrijkste gebieden van het bedrijf, zoals product ontwikkeling om de groei van het bedrijf een bredere markt aan te bieden en voeren strategische overnames waar nodig.” Barrie zegt voor het rest van het jaar dat het bedrijf zich zal blijven verbeteren met versterking van het team, de uitbreiding van de markt, product ontwikkeling en de functie categorieën.

Bron: StartupSmart

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →