Geen VAR per opdracht, maar eenmaal per jaar

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZPBarometer - Geen VAR per opdracht maar eenmaal per jaar

Er is veel onrust via de social media kanalen onder zzp’ers en Freelancers. Volgens berichten wil de belastingdienst een VAR-verklaring per opdracht. Heb je als zzp’er per maand 10 verschillende opdrachten/opdrachtgevers, dan zou je volgens deze berichten dus 10 keer een VAR moeten aanvragen en overleggen…..

Een zzp’er of freelancer vraagt nu één keer per haar een VAR verklaring aan. Daarin geeft de zzp’er aan dat hij zelf verantwoordelijk is voor de afdracht van de belastingen.

De belastingdienst wil een einde maken aan schijnconstructies/schijn zzp’ers en wil vanaf 2015 de regels aanpassen. Dit is de oorzaak van de berichten op social media.De belastingdienst wil de details van de wet nog niet bekend maken, maar stelt dat het niet de bedoeling is op de zzp’er of freelancer die als zelfstandige werkzaam is, meerdere VAR verklaringen aan te laten vragen.

Als je als zzp’er dus meerdere opdrachten uitvoert voor meerdere opdrachtgevers, dan veranderd er helemaal niets.

Afwachten wat de nieuwe regels zullen zijn en wat de impact daadwerkelijk heeft.

Bron: NOS

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →