“Amerikaanse Belastingdienst moet zzp’er erkennen”

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Amerikaanse Belastingdienst moet zzp'er erkennen - ZZP Barometer

Freelance cultuur groeit, maar IRS blijft achter

Terwijl het aantal freelancers en zzp’ers in de VS doorgroeit, blijft de IRS, de Amerikaanse belastingdienst, stug volharden in de bestaande manier van belasting incasseren. Dit sluit steeds vaker niet aan bij de huidige werkzaamheden van zelfstandigen.

Onthutsende verschuiving

De manier van werken in de Verenigde Staten heeft de afgelopen tien jaar een fundamentele verschuiving ondergaan, een trend die door zal blijf zetten. Een verschuiving van werknemers naar zelfstandigen, die de afgelopen jaren op de “harde” manier hebben ervaren dat een vaste baan niet altijd een zekerheid is en dus het lot in eigen hand hebben genomen en zichzelf zijn gaan ontplooien. Dit om hun eigen toekomst veiliger te stellen. Maar, waar de zzp’er evolueert is er een contrast ontstaan tussen aan de ene kant de mensen die zelfstandig werken en aan de ander kant de Amerikaanse overheid, waaronder de IRS, belastingdienst. De belastingdienst geeft geen duidelijkheid over de definitie van een zelfstandige werknemer en de daarbij behorende fiscale status en papierwerk.

Strenge eisen voor de freelancer

De criteria die worden gehanteerd voor een freelancer door de IRS, is vrij streng. De IRS zegt dat als je werk doet, dat normaal gesproken gedaan zou wordt door een werknemer in dienst, je als freelancer ook beschouwd wordt als een werknemer en niet als een onafhankelijke freelancer, fiscale gezien. Dit kan enorme financiële gevolgen voor het bedrijfsleven hebben. Ondernemers kunnen worden aangeslagen voor duizenden dollars achterstallige belastingen, als de IRS van mening is dat een ingehuurde freelancer toch gecategoriseerd moet worden als medewerker. Zo zijn kleine ondernemers vaak terughoudend om freelancers in te huren, omdat ze niet in de problemen willen komen met alle moeilijke regelgeving van de IRS.

Onmiddellijke verandering

Het is heel duidelijk dat dit een achterhaalde manier van omschrijving van de freelancer is en dus een belemmering voor inhuren door ondernemingen. Dat is niet goed voor de groei van kleine bedrijven of voor de groei van de beroepsbevolking, en dat is precies de reden waarom het onmiddellijk moet worden veranderd, waardoor nog meer mensen aan het werk kunnen als freelancer en worden ingedeeld als onafhankelijke zelfstandige door de IRS, als ze worden ingehuurd door bedrijven.

Bron: Cnbc
Bron Foto: Stuart Miles

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →