Decentralisatie kost gemeenten miljoenen aan externe inhuur

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Decentralisatie kost gemeenten miljoenen aan externe inhuur - ZZP Barometer

Voorbereidingen decentralisatie is extern ingehuurd

Uit een enquête van Nieuwsuur blijkt dat tweederde van alle gemeenten bij de voorbereidingen van extra taken, die vanaf volgend jaar ingaan, extern hulp inroept.

Adviesbureaus helpen gemeenten

Op het gebied van WMO, de Jeugd- en Participatiewet krijgen de gemeenten er, per 1 januari, veel taken bij. Om e.e.a. in goede banen te leiden, roepen zij daarbij de hulp van externe bureaus in. Zelfs de veel kleiner gemeenten steken veel geld in het inhuren van externe bureaus. Oldenzaal is hier een goed voorbeeld van met 1,4 miljoen, naast Amsterdam met 3,6 miljoen euro’s uitgegeven in 2013 en 2014.

Gat in de markt

Vraagtekens worden er gezet door de directeur van de Rekenkamer Metropool Amsterdam, Jan de Ridder, bij het massaal inhuren van adviesbureaus. De Ridder: “Uit de enquête blijkt dat bijna alle gemeenten inhuren, daar maak ik me ongerust over. Want de onzekerheid die ambtenaren hebben wordt vertaald in deze externe bureaus. Handige bureaus hebben het gat in de markt gevonden van onzekere ambtenaren, dat vind ik riskant.”

Bron: Nieuwsuur

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →