Index marktontwikkeling tijdelijk werk houdt hoog niveau

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Index marktontwikkeling tijdelijk werk houdt hoog niveau - ZZP Barometer

Zzp’er ziet stijgende trend op de arbeidsmarkt behouden

Uit onderzoek van Freelance Markt Index blijkt dat de index voor tijdelijk werk in de zomer het hoge niveau blijft vasthouden.

De FreelanceMarktIndex© is over de maand juli net onder de 240 uitgekomen. Een kleine terugval na de piek in mei van 255 en stabiel ten opzichte van 238 in juni. De belangrijkste reden voor de terugval is de conjunctuurindicator van het CBS. Mogelijk dat door de geopolitieke spanningen de vooruitzichten voor de komende periode iets terughoudender worden ingeschat. Deze deelindex is weer terug op het niveau van begin 2014. De ABU deelindex liet ten opzichte van juni wel een daling zien, maar is met een stijging van 6% ten opzichte van vorig jaar nog duidelijk positief. De groeimotor in juli waardoor de index zich op het relatief hoge niveau weet te handhaven is het aantal opdrachten op freelance.nl. In juli werden ruim 22% meer opdrachten geplaatst dan een jaar geleden. Zelfs in een zomermaand als juli werden ruim 3.500 opdrachten op freelance geplaatst. Een betere bevestiging van de toenemende relevantie van freelance werk is er feitelijk niet.

Index marktontwikkeling tijdelijk werk houdt hoog niveau - ZZP Barometer

De Freelance Markt Index© is een index over de marktontwikkeling voor tijdelijk werk. Deze maandelijkse index geeft in één getal, in een gelijke weging, de ontwikkeling weer van: het aantal gewerkte uren in de uitzendsector volgens de ABU (Algemene Bond Uitzend-ondernemingen), de conjunctuurtest voor commerciële dienstverlening van het CBS, en de ontwikkeling in het aantal opdrachten op Freelance.nl.

Bron: Freelance.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →