Wereldprimeur: eerste zzp-wijk in Boston

Het Nieuwe Werken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer - wereld primeur eerste zzp-wijk in Boston

Eerste Freelance District completteert de stad Boston

Als het om stadswijken gaat, is Boston hot news.. Naast het al eerder ingerichte District voor Starters en  het Literaire Culturele district, is nu de Freelancer in het vizier van de gemeenteraad. Een beter aangesloten freelance-gemeenschap tot doel.

Massaal Flexibel

De toekomst ligt bij de onafhankelijke freelancer. Door de toenemende behoeften van werknemers en bedrijven in flexibiliteit is ook in Boston iedereen met een laptop, een website en een vaardigheid explosief als freelancer in zaken gegaan.

Industriële Revolutie van onze tijd

De groei van projectmatige werken is een belangrijke economische trend. In Amerika is deze groep al een derde van de beroepsbevolking  en nog steeds groeiende. Ook in Nederland zien we deze ontwikkeling stevig groeien.

Gezonde Traditie

Boston heeft een gezonde traditie van freelance schrijvers en muzikanten. Nu komen daar steeds meer mobiele ontwikkelaars, zakelijke adviseurs en onafhankelijke ondernemers bij, die ruimte nodig hebben om te werken, en te netwerken. Ook is er vaak behoefte aan plekken waar freelancers met gemeenschappelijke vaardigheden de kameraadschap terug vinden van het traditionele kantoor. Bostons oplossing hiervoor is een Freelance District.

Wijk Vol Talent en Nieuwe Klanten

De nieuwe wijk  in Boston zal voorzien in de behoefte van bedrijven om talent te vinden en freelancer de kans geven nieuwe klanten te vinden. Zo gaat er minder tijd verloren aan pendelen en bijwonen van verre bijeenkomsten. Het groeiende segment van de economie kan zo meer tijd in werken stoppen. Een wijk vol professionals. Een Freelance District Bron: Ben Schreckinger

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →