Zzp’ers toch niet zo enthousiast over pensioenfonds

Pensioen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Zzp'ers toch niet zo enthousiast over pensioenfonds - zzp barometer

Zzp’ers ontvangen de plannen voor een vrijwillig pensioenfonds niet enthousiast

De plannen om in 2015 een vrijwillig pensioenfonds op te richten zijn niet zo enthousiast door de zzp’er ontvangen.

Enquête

Onderzoeksbureau Conclusr Research heeft een enquête gedaan onder 820 zelfstandigen. Daaruit blijkt dat slechts 14% van de zzp’ers zegt goed op de hoogte te zijn van de plannen voor een vrijwillig pensioenfonds. Veel zelfstandigen zijn echter nog niet goed op de hoogte. Van de 40% zzp’ers die zegt “enigszins” bekent te zijn met de plannen, zegt slechts 8% daadwerkelijk mee te willen doen. Van deze groep twijfelt 23% over deelname. Het grootste deel, 69%, geeft bij voorbaat aan niet mee te willen doen. Een grote groep zzp’ers, 30%, zegt al een pensioenvoorziening te hebben en wil dus niet overstappen naar een pensioenfonds. Verder is er een groep minder enthousiaste zelfstandigen, 19%, die zichzelf te oud vindt om nog mee te gaan doen.

De bereidheid

Er is geen vertrouwen bij 8% van de zzp’ers in het nieuwe initiatief en 9% wacht het liever even af voordat ze instappen. De grootste bereidheid om zelf in te stappen in het vrijwillig pensioenfonds, ondanks de onbekendheid met de plannen, heeft vooral de groep jongere zelfstandige. Dit geldt vooral voor de leeftijdscategorie van zzper’s tussen de 30 en 40 jaar. Van deze groep zou 26% direct deelnemen. In januari van dit jaar gaf het kabinet groen licht voor een pensioenfonds voor zzp’ers. Bron: NUzakelijk

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →