“Werkspot.nl jaarrecord van 210.000 klussen”

Marktplaatsen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
sky-78113_1280

8000 zzp-bouwvakkers werken via Klussensite

Werkspot.nl, de website waarop consumenten vrijblijvend op zoek kunnen naar een professionele schilder, timmerman of loodgieter is in korte tijd heel succesvol geworden. De klussite draait een miljoen euro per dag omzet. Zo’n 8000 zzp-bouwvakkers hebben momenteel een abonnement op de site en vinden er werk.

“De wind in de zeilen”

Werkspot.nl heeft na een voorzichtige start in 2006 de wind vol in de zeilen. De klussensite heeft 42 mensen in dienst en groeit met zo’n 20 tot 30 procent per jaar. Volgend jaar wordt het personeelsbestand uitgebreid naar 52 personen. De omzet aan klussen bedraagt per dag 1 miljoen euro. Werkspot.nl stevent af op een jaarrecord van 210.000 klussen.

“Kwaliteit en vakmanschap”

De werkwijze van Werkspot.nl is simpel. Consumenten melden klussen of verbouwingen gratis aan op de site en het is vervolgens aan de 8000 aangesloten vakmensen om daar al dan niet op te reageren. De vakman met het beste voorstel krijgt in de regel de klus. ,,En dat is lang niet altijd de goedkoopste,” weet directeur Ronald Egas. ”Mensen selecteren vooral op kwaliteit en vakmanschap.” Nederland heeft zo’n 80.000 bouwvakkers die als zzp’er hun geld verdienen. Daarvan heeft 10 procent zich geabonneerd op Werkspot.nl. Het goedkoopste jaarabonnement bedraagt 600 euro en daarvoor mag een vakman 120 keer reageren. Het duurste abonnement is 119 euro per maand. De meeste vakmensen zouden zo’n 10 procent van hun omzet uit Werkspot halen.

Marktleider

De Nederlandse klussensite is vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse HomeAdvisor, dat op zijn beurt weer onderdeel is van IAC, de exploitant van de wereldberoemde datingsites Tinder en Lexa. Directeur Egas denkt dat de website flink kan groeien. ”Van de klusmarkt is ‘slechts’ 8 procent online geplaatst. Ik zie flinke groeimogelijkheden. In Amerika is de online home services markt recent ‘geëxplodeerd, er komen maandelijks nieuwe bedrijven bij.” Met 40 procent marktaandeel in Nederland is Werkspot.nl marktleider op het gebied van online home services. Concurrenten zijn Marktplaats, Kluswebsite en Casius.

Buitenland

Het Nederlandse bedrijf slaat nu ook zijn vleugels uit naar het buitenland, te beginnen in Italië. Daarna volgen, als het aan Egas ligt Polen, Turkije, Canada en Australië. De Italiaanse website zal overigens, net als de Nederlandse versie, worden gerund vanuit Amsterdam. Een verhuizing naar Milaan of Rome is niet nodig.

Bron: Blendle
Klussenmonitor Werkspot.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →