Eerste Amerikaanse zzp-marktplaats met Nederlands model gelanceerd

Marktplaatsen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
notebook-405755_1280

Marktplaats verzorgt on-site freelancers, geen outsourcing

Ongeveer 18 maanden geleden is JT Eberly verhuisd van Chicago naar St. Paul, Minnesota om zich onder te dompelen in de lokale startup cultuur en zo de groei van zijn bedrijf te bevorderen, vBench. Samen met zijn mede-oprichter Matt Pundmann hebben ze met succes het bedrijf door van haar eerste ontwikkelingsfase getrokken.

vBench

“Ondernemerschap is springlevend en nieuwe startup groepen schieten bijna wekelijks uit de grond,” zegt Eberly. “En als een buitenstaander is het moeilijk om in te breken in de binnenste kringen van de startup community.” Maar dat heeft het tweetal Eberly en Pundmann niet tegengehouden om oplossingen te zoeken en uit te werken. Problemen waarbij het gaat om zowel financiële als resource inefficiënties voor werkgevers, zoals als het vinden van, het huren, en het betalen van freelancers. Nu gebruiken de meeste werkgevers de ‘staffing’ bedrijven om zzp’ers te huren, en deze bedrijven werken vaak met enorme opslagen bovenop het uurtarief van de zzp’er.
Eberly en Pundmann hebben vBench gebouwd voor werkgevers, om ze een platform geven waar ze kunnen onderhandelen over tarieven en kunnen samenwerken, rechtstreeks met de freelancer. Door vBench krijgt de werkgever een betere tarieven, omdat ze een tarief betalen zonder toegevoegde kosten.

Moeilijke weg

Het is een beetje een moeilijke weg voor de twee mannen geweest, maar er zijn bemoedigende tekenen van succes. Na een aantal tegenslagen hebben Eberly en Pundmann nu ze gesprekken voeren over partnerschap met gerenommeerde bedrijven. Als een van de partnerschappen lukt, kan het een enorme boost aan naamsbekendheid voor vBench betekenen. Dat zal dan een stap in de goede richting zijn, voor de lange termijn visie van het bedrijf. Want vBench moet uitgroeien tot een platform dat meer dan 1 miljoen US freelancers genoeg kansen op werk geeft. Volgens Eberly, moet er een culturele verandering komen, waarbij werkgevers zich realiseren wat de waarde is van een binnenlandse inhuur van personeelsbestand en niet vanuit het buitenland. “Ze moeten stoppen met offshoring hun zakelijke functies, in een poging een paar dollar besparen,” zegt Eberly. “We staan aan het begin van deze zoektocht naar meer banen en contracten onshore te brengen, zodat er meer binnenlandse freelancers een duurzaam inkomen kunnen hebben en werk op hun eigen voorwaarden doen.

Hoe werkt het in Nederland

Nederlandse marktplaatsen als Freelance.nl , Hoofdkraan, YachtPlaza en Werkspot zorgen ervoor dat je de juiste freelancer vindt die je hier in Nederland in kunt zetten. Buitenlandse marktplaatsen als Elance/oDesk, Guru en Freelancer.com zitten anders in elkaar: daar vind je freelancers uit andere landen waarmee je virtueel communiceert (en die je dus niet on-site in kunt zetten, omdat ze bijv. niet in de VS wonen) – de zogenaamde off-site werkenden. vBench is de eerste zzp-marktplaats die wél het Nederlandse model volgt: Amerikaanse opdrachten voor freelancers uit Amerika. De vraag is of dit model net zo succesvol kan worden als in Nederland. Zo ja, dan ligt er misschien een markt open voor de Nederlandse partijen, zij kennen dit model immers heel goed en zouden dit wellicht ook internationaal kunnen neerzetten

Bron: Tech.co

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →