Landelijke zzp-competitie kent vliegende start

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Landelijke zzp-competitie kent vliegende start - ZZP Barometer

Meer dan 2.600 inschrijvingen in eerste weken van FOTY Awards

BEEMSTER – De Freelancer of the Year Awards (FOTY Awards), waarin wordt gezocht naar de beste freelancer of zzp’er van Nederland, kent dit jaar een vliegende start. In de eerste weken van de zzp-competitie hebben zich in totaal 2.638 freelancers en zzp’ers aangemeld. “Dit jaar staat het verzamelen van referenties bij opdrachtgevers centraal. We focussen meer op kwaliteit, het gaat dit jaar niet om het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de FOTY Awards.

De eerste ronde van de verkiezing is begin november officieel van start gegaan. Tijdens deze ronde is het zaak dat de deelnemers positieve beoordelingen verzamelen binnen hun netwerk: van klanten en opdrachtgevers tot collega-ondernemers en familieleden kunnen hun beoordeling achterlaten. “Vervolgens lopen wij iedere beoordeling handmatig na en keuren deze goed of af. In totaal verwachten we dit jaar meer dan 50.000 referenties,” zegt Sakkers.

“Iedereen is winnaar”

Sakkers: “We hebben dit jaar categorieën ofwel subcompetities ingevoerd, dat stond bovenaan het lijstje met wensen van de deelnemers van afgelopen jaar. Ook kun je de referenties die je ontvangt en die wij hebben geverifieerd, inzien, delen met je netwerk via social media en via een widget op je eigen website tonen. Zo wordt iedere deelnemer een winnaar, want als je een mooie referentie ontvangt heb je in principe al een beetje gewonnen.” Via de netwerken van de deelnemende zzp’ers heeft de verkiezing inmiddels meer dan 12.500.000 mensen bereikt.

Pitchronde en uitreiking

Iedere week wordt er een weekwinnaar uitgeroepen, die zich automatisch kwalificeert voor de tweede ronde: het pitchevenement op zaterdag 21 februari 2015. Daarnaast kwalificeert de Top-10 van iedere categorie – bijv. “ICT & internet” – zich voor de volgende ronde. De eerste ronde loopt tot 31 januari 2015, en tot die tijd kan iedere freelancer of zzp’er zich aanmelden via www.freelanceroftheyear.nl. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 28 maart 2015.

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Knab, Telfort Zakelijk en Victor Mundi. Na de verkiezing wordt het ZZP Jaarboek uitgebracht, met daarin de honderd beste freelancers en zzp’ers van Nederland.

Bron: Freelancer of the Year Awards

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →