Freelancers wakkeren groei Britse economie aan

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

“Britse freelancers fel en ambitieus”

De Britse freelancers wakkeren de economische groei van het land aan, blijkt uit nieuw onderzoek. Freelancers genieten van goede inkomens met een gemiddeld salaris van £ 43.000 per jaar. Volgens een rapport, uitgevoerd door Dr. Roberto Camerani, onderzoeker bij de Universiteit van Sussex en Dr. Jonathan Sapsed, onderzoeker bij CENTRIM, Universiteit van Brighton Business School, zijn creatieve en digitale industrieën goed voor een steeds groter deel van de Britse economie, meer nog dan bouw, geavanceerde productie en financiële dienstverlening.

“Voorkeur voor freelance werken”

De bevindingen van het rapport dienen om verder te wijzen op de stabiliteit van de Britse zelfstandige professionals, de zzp’er. Zij verdienen een gemiddeld inkomen van £ 42.857, terwijl zij per week gemiddeld 38,2 uur werken. De Britse digitale economie wordt beschouwd als een van de sterkste markten op onze planeet, met de creatieve industrie genereren de Britten £ 71bn van de omzet elk jaar, en creëren bijna twee miljoen banen in het proces. Het is dan ook geen verrassing dat 94 procent van de freelance respondenten zei dat ze de voorkeur geven aan zelfstandig werken in plaats van een werknemer te zijn.

“Fel en ambitieus”

Dr. Roberto Camerani, co-onderzoeker van het project, zei: “Freelancers behalen goede resultaten in termen van winst en groei, en tonen op hetzelfde moment een hoog niveau van welzijn. “Freelancers kiezen zowel voor een lifestyle als een werkende stijl die laat zien dat het een haalbare optie is om een bevredigende professionele carrière te combineren met andere ambities.” Freelancers blijven fel en ambitieus, bijna een kwart, 24,7 %, van de respondenten geeft aan dat wereldwijde omzet belangrijk is in aanvulling op de inkomsten uit lokale en regionale opdrachten. Velen streven er ook naar om producten en diensten te ontwikkelen en naar een groter bedrijf, met medewerkers in de komende jaren. De overgrote meerderheid geeft de voorkeur aan deze status. Ook is deze groep op zoek naar mogelijkheden hun zelfstandige activiteiten uit te breiden.
“Veel freelancers dromen gewoon van steeds grotere onafhankelijkheid en keuze om hun werkzame leven door te brengen.”

Bron: TaxAssist

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →