Megaprojecten Dubai bieden zzp’ers een kans

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
dubai-435412_1280

“Arbeidsmarkt VAE steeds gunstiger voor freelancers”

Freelance contracten in de bouw, in de Verenigde Arabische Emiraten, met name Dubai, komen nog niet veel voor. Nog niet althans. Maar als een deel van de langverwachte mega-projecten, of zelfs middelgrote projecten, van de grond komen dit jaar, brengt dat de vraag naar zelfstandig professionals, zzp’ers en freelancers op gang. Het gaat dan om professionals die aan boord worden gebracht voor zeer specifieke contracten, strikt op korte termijn. Freelancers krijgen dan ook een plaats in het schema van de grootse opdrachten.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Belangrijk signaal

De projectontwikkelaar zou ook beter uitgerust zijn op deze manier, met freelancers. Kan zo beter omgaan met de “human resourcing” kant van de kosten die gemoeid zijn met deze mega-projecten. En als er meer korte termijn banen ontstaan, zou het ook een belangrijk signaal zijn naar de lokale arbeidsmarkt die de freelance opdrachten dan ook serieuzer gaan zien.

Marktomstandigheden

“De arbeidsmarkt ondergaat een evolutie, met organisaties die wereldwijde beter willen presteren en kijken naar hoe ze wendbaarder en strategischer kunnen worden. Men richt zich op inspanningen om het talent dat hun bedrijf heeft, te laten groeien”, aldus Jonas Prising, CEO van ManpowerGroup, de gespecialiseerde professionele diensten consultancy, van $ 20 miljard plus. “Dus op de lange termijn, denk ik niet dat er enige reden is om te geloven dat we een soort gelijke evolutie hier. In de VAE, niet zullen zien, de inzet van kortlopende contracten. Maar het tempo van de veranderingen zal worden gedicteerd door de lokale marktomstandigheden en de groeiplannen en doelstellingen van het land.”

Bron: Gulfnews

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →