Profiteren van online marktplaatsen

Radio & TV
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

“Hoe profileer je jezelf als zzp’er, hoe val je op?”

Hoe profiteer je als zzp’er van online marktplaatsen? De Nederlandse freelancemarkt trekt aan. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, de gezamenlijke uitzendbureaus en freelance.nl Het aantal opdrachten voor zelfstandigen steeg afgelopen jaar met ruim 12 procent. Te gast zijn Rob Bergers, algemeen directeur van Freelance.nl en Ronald Egas, CEO van Werkspot. Diana Matroos en co-host Jeroen Sakkers initiatiefnemer van ZZP-barometer, praten met de gasten.

 

Nieuws

Ook deze week het laatste nieuws gebracht door Jeroen. Het eerste bericht gaat over onze overheid en bedrijven in Nederland. Hoe is het beleid is op het gebied van inhuur van de zzp’ers? Dan een leuk verhaal over Dubai en de bouw aldaar. Ook komt, in dit item, de zzp’ers, als start-up in de polder ter sprake. Er zijn een aantal mooie bedrijven ontstaan de afgelopen tijd, begonnen als zzp’er en start-up, Zij hebben laten zien dat je in ‘de polder’ best kunt groeien.

Nederlandse Freelance markt trekt aan

Flexibele arbeidsmarkt is onomkeerbaar, ook de overheid is zich hiervan bewust. In een verhitte discussie komen alle voor- en nadelen van online marktplaatsen voor de zzp’ers ter sprake. Ook de aanwezige zzp’ers praten mee en geven hun mening. Vooral prijsstelling, concurrentie, referenties en opbouw van portfolio, profilering en kwaliteitsnorm worden besproken. Hoe val je op in de massa? Want dat is toch moeilijk, hoe doe je dat?

Challenger

Professioneel bemoeial, Bas van de Haterd, wil dat zzp’ers zichzelf in de spotlight zetten. Hij is de challenger. Zijn titel heeft hij te danken aan een zzp’er, met allemaal nieuwe ideeën, die veel gehad heeft aan de bemoeizucht van Bas. Bloggen doet Bas ook veel, om zich te onderscheiden, zijn mening te geven en zich te profileren. Het werkt zegt hij. En goede tip voor elke freelancer.

Pitch

Vanwege zijn onvrede over Freelance.nl is Leroy Bek zijn eigen online platform gestart. De huidige online marktplaatsen zijn ouderwets en hebben te weinig goede functies voor de zzp’er, vindt Leroy Hij is mede-oprichter van Jobswift. Deze week is hij de weekwinnaar van de FOTY Awards, Freelanceroftheyear.nl en dus de pitcher. Leroy heeft nauw contact met freelancers en zzp’ers en luistert goed om een mooi concept op de markt te zetten. Liquiditeit creëren in je platform en je focussen op een ‘niche” zijn twee goede tips die Leroy meekrijgt van Ronald Egas.

Tips online

Cijfers, heel veel cijfers, deze week, van Microsoft, Apple, Amazon, Google en Facebook. “Alleen daar heeft de zzp niet zoveel aan. Denk je”, meldt Ben van der Burg, “ terwijl dat wel zo is.” Je kunt eruit opmaken wat voor producten dominant zullen worden in de toekomst en je kunt er iets van leren. Als de cijfers van Microsoft voor software licenties sterkt terugloopt, dan snap je dat ze strategisch andere keuzes gaan maken.


Wil jij aanwezig zijn bij de volgende live uitzending van het ZZP Cafe of meepraten met de presentatoren?
Geef je hier op!

[contact-form-7 id=”7615″ title=”BNR ZZP Café”]

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →