D66 wil dat zzp’ers doorgroeien

Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
startup-594090_1280

“Zzp’er neemt met tegemoetkoming eerder personeel aan”

Zzp’ers die personeel aannemen, zouden de eerste twee jaar vrijgesteld moeten worden van het betalen van de verplichte werkgeverspremie. Dat voorstel doet D66. De partij denkt met dit plan duizenden banen te scheppen en heeft haast.

Premiekorting

Voor veel zzp’ers, oftewel zelfstandigen zonder personeel, is de drempel om werknemers aan te nemen hoog. Volgens D66 komt dit doordat het aannemen van personeel duur is. “Je ziet dat maar weinig zelfstandigen in dit land doorgroeien. Dat ze heel terughoudend zijn om een werknemer aan te nemen”, zegt D66-Kamerlid Steven van Weyenberg tegen RTL Nieuws. Gemiddeld komt er boven op het brutoloon voor een werknemer nog 27,5 procent aan kosten bij. Het gaat dan onder andere om premies voor sociale verzekeringen. Volgens hem zullen ondernemers met de tegemoetkoming eerder de stap wagen om iemand in dienst te nemen. De premiekorting zou een werkgever alleen bij de eerste werknemer moeten krijgen, vindt Van Weyenberg.

Haast

Het plan levert volgens D66 al snel duizenden banen op. De partij heeft daarom haast: volgend jaar zou er al geld voor moeten worden vrijgemaakt.
“Ik hoop echt dat ondernemers gaan denken: Nou, dan durf ik de eerste aan te nemen”, zegt Van Weyenberg. “Als dat dan goed bevalt, dan denk ik dat de drempel weg is om een tweede, derde of vierde enzovoort aan te nemen.”

Bron: RTL Nieuws

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →