Flexwerker ING boos op salarisverhoging CEO

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
INGHouse1

Flexwerker baan kwijt, CEO 3 ton salaris meer

In de telegraaf een verbolgen verhaal van Jan Keet uit Heemskerk. Eén dag nadat hij als flexwerker bij de ING, samen met andere collega’s, te horen had gekregen dat ze er allemaal per 1 juli uit moeten, vernamen ze het bericht dat de CEO een salarisverhoging kreeg van 3 ton.

“Egoïstisch beleid”

“In de communicatie wordt de schuld gelegd bij de nieuwe flexwet, bij de overheid zeg maar. Want de hand in eigen boezem steken en beseffen dat dit niet het gevolg is van de nieuwe flexwet maar van hun eigen egoïstische beleid, daar is de bankentop niet zo heel goed in”, aldus Jan Keet. “Ik heb via verschillende constructies 7,5 jaar als flexmedewerker bij de afdeling hypotheken van de ING gezeten. Nu de wet zodanig is aangepast dat grote bedrijven het werken met flexkrachten niet eindeloos kunnen rekken, worden we er allemaal uitgegooid. “

“Alles in belang aandeelhouder”

Qua management zie je dat de eerste laag boven de medewerkers de klappen mag opvangen en het slechte nieuws mag uitdelen. De hogere niveaus nemen hun beslissingen vanuit hun ivoren torens. Beslissingen worden opgelegd en medewerkers worden zelden of nooit geraadpleegd over te nemen besluiten. Keet vertelt verder: “Ik ben eind 2007 begonnen bij de ING. De hooghartige houding die ik daar toen aantrof, veranderde in één van paniek toen de crisis uitbrak. Al heel snel, toen de zaken weer onder controle kwamen, kwam de bravoure terug. Nu er weer dividend kan worden uitgedeeld, telt er maar één ding en dat is de aandeelhouder. Waar vroeger met belanghebbenden de klant, de werknemer en de aandeelhouder werden bedoeld, is er voor de bankentop nu nog maar één belanghebbende en dat is… tja, de aandeelhouder.”

Bron: Blendle/Telegraaf

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →