Singapore gaat zzp’er actief ondersteunen

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
singapore-77747_1280

Zzp’er uit Singapore moet ook overzee actief worden

Er kan nog meer worden gedaan om freelancers, zzp’ers en zelfstandigen te helpen vindt Ang Hin Kee, lid van het Parlement van Singapore. Freelancers en zzp’ers kunnen profiteren van ‘SkillsFuture credits’, omdat deze groep geen werkgevers heeft om te voorzien in een opleidingsbudget. Voor hen is de organisatie, stelde parlementslid Ang, maar dit is nog niet genoeg.

Verhogen productiviteit

Ang hoopt dat de regering de groep zzp’ers meer specifiek in hun strategieën en beleid zal meenemen en begeleiden. Hij neemt als voorbeeld taxichauffeurs, waar aan de productiviteit, met inspanningen, als beroepsgroep meer kan worden gedaan. Ang dringt bij LTA, Land Transport Authority, en taxicentrales aan om nieuwe manieren van werken te ontwikkelen, door bijvoorbeeld het bereiken van de nieuwe of inactieve pool van zzp’ers, de Taxi Driver Vocational Vergunninghouders. Hen aan te trekken als flexibele arbeidskrachten om de productiviteit te verhogen. Dit zou tevens de lasten van de werknemers verlichten, die lange uren werken als één ploeg chauffeurs.

Meer beroepsgroepen

Inspanningen moeten ook in ander beroepsgroepen gedaan worden voor zzp’ers, volgens Ang. Degenen die werken als freelance sportcoaches, onderwijsgevenden en bijvoorbeeld gidsen en ook andere zelfstandigen. Als wij bedrijven en particulieren kunnen helpen om innovatief te zijn en klaar te zijn voor de toekomst, laten we dan hetzelfde voor freelancers, zzp’ers en zelfstandigen doen. Laten we deze groep actief ondersteunen hun activiteiten uit te breiden in de overzeese markten, zodat zij ook opdrachten en projecten aan kunnen nemen buiten Singapore. Aldus Ang: “Daarom roep ik de regering op om samen te werken met de arbeidersbeweging en de verschillende bedrijven om meer te doen. Om te helpen freelancers en zelfstandigen meer innovatieve te laten zijn, goed op te leiden en te laten groeien in hun respectabele rol.”

Bron: Channel NewsAsia

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →