Flexibilisering een bewuste keus!

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Feiten & cijfers | ZZP Barometer themarapport Opdrachten en tarieven

Lobby Bovib voor belang flexibel personeel

Werkgarantie en flexibilisering, fictie of zekerheid? De Bovib maakt zich met haar leden sinds 2014 hard voor een beter bewustzijn van de meerwaarde van flexibilisering en het creëren van meer zekerheid binnen de flexbranche. Flexibele arbeid, de zzp’er als een belangrijke steunpilaar voor de modernisering van de arbeidsmarkt en voor verdere economische ontwikkeling.

Actieve Lobby

Bovib is bezig om invulling te geven aan een actieve lobby. Een belangrijke stap hierin is het event op 23 april aanstaande. Doelstelloing is de overheid te helpen binnen de flexmarkt bij het realiseren van de doelstelling om meer kansen op werk te genereren met meer zekerheid op inkomen en daarnaast ook oplossingen bieden voor de knelpunten die door de huidige constructie zijn ontstaan.

Positieve aspecten

Als brancheorganisatie is het voor Bovib belangrijk dat de positieve aspecten van flexibele arbeid in beeld komen, dat het de concurrentiepositie van opdrachtgevers versterkt en wendbaar maakt en de kans op rendement en continuïteit groter maakt. Daarnaast moet het volgens de organisatie voor eens en voor altijd duidelijk zijn dat het merendeel van de als professional gekwalificeerde zzp’ers, bewust kiest voor het ondernemerschap als zelfstandige en niet in loondienst wil werken..

Visiedocument

Op donderdag 23 April 2015 organiseert de Bovib daarom een event om politiek en partijen die zich bezig houden met de inhuur van personeel dichter bij elkaar te brengen en een belangrijke stem te geven. Het doel is om door plenaire sessies en het uitwisselen van ervaringen te komen tot een whitepaper of convenant, met inzichten vanuit de arbeidsmarkt waar de overheid mee aan de slag kan. In dit visiedocument zal het verwachtingsbeeld van de politiek tegen de realiteit aangehouden worden. Dit document willen wij uitreiken aan Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Event

Het Bovib event op 23 april is dé gelegenheid om vanuit uw organisatie uw stem te laten horen en een inhoudelijke bijdrage te leveren aan de discussie die momenteel op overheidsniveau gaande is. Meld u daarom aan via Bovib Secretaris, secretaris@bovib.nl  of neem voor meer informatie contact op met Rob de Laat, voorzitter van de Bovib, voorzitter@bovib.nl.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →