Het nieuwe zzp-walhalla van Brinkman

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
800px-Right_to_Know_Day2010_Hero_Brinkman

Zzp’er is stokpaardje nieuwe partij Brinkman

De Ondernemerspartij, OP, is de vijfde partij inmiddels van Hero Brinkman. Deze laatste partij presenteerde hij deze week in Den Haag. Met de hulp van vier ondernemers gaat Brinkman vorm gegeven aan zijn laatste geesteskindje. En met duidelijke, niet mis te verstane bewoording, gaf hij alvast een klein voorproefje van zijn denkbeelden.

Vijf maal is scheepsrecht

De PvdA was ooit het begin van Brinkmans politieke loopbaan. Verder zat hij ook in de Tweede Kamer voor de PVV, richtte vervolgens de Onafhankelijke Burgerpartij op, om daarna Nederland met het Democratisch Politiek Keerpunt te verblijden. Nu is het nieuwste geesteskindje ‘de Ondernemerspartij’. Politieman Hero Brinkman hoopt bij de eerstvolgende verkiezingen meer stemmen te halen dan bij zijn vorige poging. Toen kwam hij niet verder dan 7363 stemmen. Voor een zetel waren meer dan 62.000 stemmen nodig.

Zzp-walhalla

De nieuwe partij, voor de ondernemers richt zich op vijf pijlers: MKB, ZZP, Zorg, Bouw & Vervoer en Onderwijs. Voor de zzp’ers wil Brinkman voorzien in WW en moet er een pensioen komen. Zzp’ers in de zorg krijgen als het aan Brinkman ligt een vaste baan aangeboden. Verder wil hij ondernemers, zzp’ers een belastingaftrek geven van 40.000 euro en de BTW, de brandstofaccijnzen en de administratieve lastendruk verlagen. Ook wil hij een Nederlandse Ondernemersbank oprichten. Vooral zzp’ers zitten volgens Brinkman vaak maar net boven de armoedegrens, daarom een structurele belastingaftrek van 40.000 euro. “Het is een grof schandaal dat niemand opkomt voor de belangen van ondernemers”, zei Brinkman bij de presentatie. “De VVD luistert niet meer naar ondernemers. Er worden alleen maar lastenverzwaringen doorgevoerd, tegen de verkiezingsbelofte van de liberalen in.” Een schreeuw om aandacht, loze beloften of serieuze plannen van Brinkman?

Wij geloven heilig in de zzp’er, omdat hij de ultieme specialist is.

ZZP Barometer

Ambtenaar de klos

Verder is het plan om het budget voor veiligheid met 1 miljard te verhogen. Brinkman laat hier zijn politiehart spreken. Vooral om winkeldieven aan te pakken. En dat alles gaat betaald worden met een bezuiniging van 30 miljard. Tegenover het stimuleren van het bedrijfsleven staat een forse bezuiniging op de overheid. Brinkman denkt dat 30 miljard euro mogelijk is en dat zou een absoluut record betekenen. Alleen als er heel veel ambtenaren worden ontslagen zal deze bezuiniging gaan lukken, geeft Brinkman toe. Wishful thinking?

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →