2000 zzp-journalisten wereldwijd bij PayDesk

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Journalistenplatform is ‘one-stop shop’

PayDesk heeft momenteel een netwerk van meer dan 2000 freelance journalisten en werkt als een ‘one-stop shop’ voor nieuwsredacties, opdrachten en journalisten.

Handen ineen

Twee platforms, gericht op zzp’ers en het helpen verbinden van nieuwsredacties en samenwerking, hebben de handen ineengeslagen. PayDesk heeft aangekondigd samen te gaan met NewsFixed . Hun gezamenlijke netwerk van zzp’er-journalisten omvat nu meer dan 2000 journalisten in gebieden van het Midden-Oosten, Afrika en Europa. PayDesk co-oprichter Morgan Sowden meldt dat het platform ook op zoek is naar het aantal ‘non-breaking news’ verhalen en de verslaggevers die hierbij horen. “Op dit moment is het grootste deel van de vraag naar verhalen wanneer er iets gebeurt. Bijvoorbeeld zoals in Nepal, waar niemand echt een journalist heeft waarmee ze contact op kunnen nemen. Dan zoekt de opdrachtgever naar iemand bij PayDesk en NewsFixed, om een freelance journalist te vinden, die onmiddellijk dat breaking news kan brengen. Het platform zou echter ook graag het andere, zeer breed scala van de journalistiek willen brengen,” aldus Sowden.

One-stop shop

PayDesk bestaat voornamelijk uit omroepen zoals Frankrijk 24 en CBS en werpt zich op als een ‘one-stop shop’ voor redacties en zzp-journalisten, waar ze opdrachten kunnen vinden, commissies kunnen regelen, betalingen kunnen doen, allemaal via dezelfde site. PayDesk rekent media-organisaties 25% commissie op elke opdracht en verwacht dat ze de journalisten dezelfde dag nog betalen zodat de opdracht voltooid is. In tegenstelling tot de concurrent, zoals bijvoorbeeld platform Journohub, is de service gratis voor zzp’ers. Elke journalist doorloopt eerst een streng proces, met controle van hun referenties en eerdere werk. “Het ultieme doel van PayDesk is de primaire bron van inkomsten te worden, voor journalisten die het platform gebruiken. Ons hart ligt bij de freelancer, bijna meer dan bij de klanten, omdat we weten hoe moeilijk het is om een journalist, in het bijzonder een freelance journalist te zijn , “legt Sowden uit.

Bron: Journalism.co.uk

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →