Amerikaanse start-up lanceert nationale zzp-ziektekostenverzekering

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
zzp-verzekering

Stride Health haalt €11,7 miljoen op

Aan de zzp’ers, freelancers en zelfstandige ondernemers die een derde deel van de Amerikaanse beroepsbevolking uitmaken, biedt Stride Health nu een alternatief voor de ziektekostenverzekering, geregeld binnen een kwartier.

Nieuw alternatief

Stride heeft een lange weg afgelegd sinds de lancering in Californië in maart vorig jaar. De dienst is nu ook live in zes andere staten: New York, New Jersey, Florida, Texas, Illinois en Pennsylvania. Op zoek naar een ziektekostenverzekering voor de 53 miljoen Amerikanen die geen voordelen krijgen van hun werkgever, de zzp’ers, heeft Stride Health nu een financiering binnengehaald voor hun nieuwe initiatief en alternatief, de nationale zzp-ziektekostenverzekering

Werkwijze

Nadat je de eigen gegevens, zoals leeftijd, geslacht, locatie, en ziekte-geschiedenis hebt ingevoerd, evalueert Stride’s en voorspellingsmodel. Hoeveel zorg je zult gebruiken gedurende het hele jaar wordt gekoppeld en laat je de prijzen zien van verschillende dekkingsmogelijkheden en de totale kosten. Ook het afsluiting van de ziektekostenverzekering neemt slechts een kwartiertje in beslag, in tegenstelling tot ander aanbieders, waar gemiddeld toch wel ruim een uur uitgetrokken moet worden.
Verder helpt Stride zelfstandigen het hele jaar door als dat nodig is en neemt taken uit handen. Zoals bijvoorbeeld tijdrovende gesprekken met de verzekeringsmaatschappij.
Stride wil evolueren naar een bredere ondersteunende structuur voor de zelfstandige ondernemers, de zzp’ers. Aanvullende diensten leveren. Ze zijn inmiddels al een samenwerkingsverband aangegaan met 50.000 apotheken in de VS om gebruikers te helpen de meest betaalbare recepten in hun gebied te vinden of ze nu verzekerd zijn of niet. Het Stride Platform bouwt aan een nationaal merk voor de zelfstandig werkende Amerikanen.

Bron: Techcrunch

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →