Marktplaats met Nederlands model gelanceerd in Nieuw Zeeland

Marktplaatsen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
werving

Lokale bedrijven direct in contact met lokale zzp’ers

Recruiter Greig Cranfield is Yudoozy gestart, een website die freelancers verbindt met werkgevers. De Nieuw-Zeelandse website daagt de recruitment-industrie uit door een rechtstreekse verbinding tot stand te brengen tussen freelancers en potentiële werkgevers.

Nieuw

Yudoozy, gestart door Greig Cranfield en Trudi Batson, is geschikt voor freelance ontwerpers, projectmanagers, ontwikkelaars, marketeers en schrijvers. Het bedrijf lanceerde in mei en er zijn al meer dan 270 freelancers aangemeld. De website is gratis voor freelancers, maar kost $ 200 per maand voor werkgevers die talent willen te vinden. Yudoozy knip het agentschap als de middelste man er tussen uit en veel recruiters zullen hier niet erg blij mee zijn.

Naar Nederlands model

Marktplaatsen als Freelancer.com, UpWork en Fiverr brengen zzp’ers en opdrachtgevers ook direct in contact, maar daarbij concurreren zzp’ers internationaal met elkaar. Bijvoorbeeld een app-developer uit India strijdt met een app-developer uit Duitsland om een opdracht. In het Nederlandse model, zoals gehanteerd door o.a. Freelance.nl, Hoofdkraan.nl en Werkspot.nl,  is dat anders: daar zoeken opdrachtgevers naar lokale zzp’ers. Yudoozy is een van de eerste marktplaatsen die dat model hanteert buiten Nederland, weliswaar staat het nog in de kinderschoenen, want het is net gelanceerd.

Bron: Stuff

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →