Faillissement Imtech treft ook zzp’er

Goed opdrachtgeverschap
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Zzp’er de dupe van ondergang Imtech

Met 22.000 medewerkers, waarvan 4000 in Nederland, dreigt Imtech één van de grootste faillissementen te worden in ons land. Van vele zzp’ers tot bedrijven met tientallen werknemers, hebben allemaal een groot probleem nu Imtech uitstel van betaling heeft moeten aanvragen.

Wie zijn de beste intermediairs van Nederland? Download de whitepaper hier!

Begin 2017 zijn de beste intermediairs van Nederland bekend gemaakt, tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid in Amsterdam. Op zoek naar een intermediair? Download de whitepaper gratis.

Meer info

Uitstel van betaling

Imtech heeft uitstel van betaling aangevraagd en reden tot nader onderzoek is er zeker volgens experts. Ook minister Henk Kamp van Economische Zaken wordt gevraagd om opheldering, nu blijkt dat ook de staatskas de dupe zou kunnen zijn van een eventuele ondergang. De staat heeft namelijk veel projecten uitstaan bij Imtech.

Zzp’er

Ook de vele zzp’ers werkzaam in opdracht van Imtech zijn nu de dupe. Terwijl onze economie weer aantrekt en ook veel zzp’ers het hoofd boven water hebben gehouden, treft de situatie van Imtech ook hen. De meeste zzp’ers zijn niet of nauwelijks verzekerd, Een eventueel faillissement kan dus voor deze groep, werkzaam voor Imtech, betekenen dat er een flink bedrag afgeschreven moet worden. Een onafhankelijk onderzoek naar het falende toezicht van het bestuur moet er dus zeker komen, ook voor deze groep zzp’ers.

Alternatieven

Als zzp’er, zeker als je nu te maken hebt met de situatie bij Imtech, is het misschien het overwegen waard om aan factoring te denken. Zo ben je toch verzekerd van uitbetaling, omdat het risico verlegd wordt naar de factoringmaatschappij. Ook zijn er inmiddels andere initiatieven in de markt, waarbij zzp’ers de garantie krijgen 80% van hun ingediende factuur, binnen vijf dagen, uitbetaald krijgen. Natuurlijk is dat in dit geval te laat, maar toch handig om te overwegen bij volgende klussen.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →