Meer zzp’ers gestart en minder failliet

Inkomen & risico
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer zzp'ers gestart en minder failliet

Zelfstandig ondernemen onverminderd populair

De Kamer van Koophandel maakt bekend dat er in augustus meer zzp’ers gestart zijn dan een jaar eerder. Tegelijkertijd hebben minder mkb’ers een bedrijf opgericht.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Zzp-groei

Volgens de KvK is de bedrijvigheid in augustus harder gegroeid dan een jaar eerder. Het aantal startende zzp’ers is afgelopen maand met 9% gegroeid ten opzichte van 2014. Het aantal ondernemers dat de sprong waagde in het midden- en kleinbedrijf lag daarentegen juist 9% onder het niveau van augustus 2014. Het totale aantal startende ondernemingen lag met 12.820 circa 4% boven het niveau van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal startende zzp’ers groeide tot 8.550, bij het mkb kwam dat aantal uit op 1.183.

De stekker eruit

Door het economisch herstel gaan er al enige tijd een stuk minder bedrijven failliet. In augustus beëindigden 6902 bedrijven hun activiteiten. Het aantal zzp’ers dat de stekker eruit trok, viel 3% lager uit dan een jaar eerder. Bij de mkb’ers steeg dit aantal met 1%. Het aantal faillissementen daalde afgelopen maand met 33%, tot 303.

Bron: Nu.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →