‘Zzp’er innoveert anders’

Aan de slag als freelancer of zzp’er? Het ultieme Stappenplan

Zzp’ers innoveren niet minder, maar anders, zo blijkt uit onderzoek. Als zzp’ers innoveren gaat het doorgaans om verbetering van hun bedrijfsprocessen en minder om producten of diensten. Het aantal dat niet innoveert is even groot als dat onder mkb ondernemers.

Dit staat in het rapport ‘Ondernemen voor de toekomst’, dat is verschenen in het kader van het programmaonderzoek MKB en Ondernemerschap samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Toepassen

De verhouding tussen de categorieën koplopers, ontwikkelaars, toepassers, volgers en niet-innovatieven is bij zzp’ers anders dan bij mkb ondernemers. Zzp’ers fungeren vaker dan mkb bedrijven als toepasser van vernieuwingen.

Ze innoveren door het combineren en toepassen van elders beproefde kennis en methoden. Dit komt goed uit de verf wanneer zzp’ers veel worden ingeschakeld voor innovatieprojecten van andere partijen.

Bron: FD.nl

ZZP Barometer
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
SEAT- ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →