Meerderheid zzp’ers betaalt te veel voor AOV

Meerderheid zzp'ers betaalt te veel voor AOV - ZZP Barometer

BEEMSTER – Circa 60 procent van de zzp’ers betaalt nog steeds te veel voor zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). “Tussenpersonen ontvangen gemiddeld 18 procent van het premiebedrag als provisie van de verzekeraar, ongeacht hun dienstverlening.” aldus Lennart van Gastel van Bespaarscan.nl

Sinds 1 januari 2013 mogen financieel adviseurs geen provisie meer ontvangen voor verzekeringen die ze afsluiten. Maar dat geldt niet voor verzekeringen die vóór die datum zijn afgesloten. En dus ontvangen tussenpersonen nog steeds veel provisie van verzekeraars. “Een bedrag dat vaak niet in verhouding staat tot de dienstverlening die klanten daarvoor krijgen,” aldus Van Gastel.

Zzp’er kan gemiddeld 580 euro per jaar besparen

Volgens Van Gastel zitten adviseurs op een pot met goud. “Daarom komen ze niet in beweging.” Ondernemers kunnen met een paar muisklikken veel op hun bestaande AOV kunnen besparen. Een bedrag dat flink kan oplopen. ZZP’ers zijn door de overstap gemiddeld 580 euro per jaar goedkoper uit..

Bron: Bespaarscan.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →