Leasen vaak betere optie voor zzp’er

Lease | ZZP Barometer - leaseauto

De aanschaf van een eigen auto van de zaak is een flinke kostenpost waar je vaak niet op zit te wachten. Het leasen van een auto is voor zzp’ers vaak een betere optie dan de aanschaf van een auto van de zaak. Het leasen van een auto kan voor zzp’ers financieel aantrekkelijk zijn. Bij het leasen van een auto heb je geen aanschafprijs, waardoor dat bedrag niet op je werkkapitaal drukt. Daarbij komt dat je geen onverwachte hoge kosten hoeft te maken als er iets mis is aan de auto, dit valt doorgaans onder het leasecontract. Ook zijn de uitgaven voor zakelijke ritten fiscaal aftrekbaar.

Tijdwinst

Naast het gemak van vaste maandelijkse kosten kan het leasen van een auto tijdwinst opleveren. De taken van o.a. het onderhoud, schadebeheer, administratie en het verzamelen van verbruiksnota’s zijn taken van de leasemaatschappij.

Financieel

Om in aanmerking te komen voor een leaseauto gelden een aantal voorwaarden. Zo wilt de leasemaatschappij bijvoorbeeld weten wat de kredietwaardigheid is van het bedrijf. Bij het ontbreken van deze cijfers bij een startende ondernemer wordt gevraagd naar de financiële onderbouwing uit het businessplan, op basis hiervan zal de leasemaatschappij een voorstel doen voor een leaseoplossing op maat. Bron: NUzakelijk

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →