20.000 zzp’ers krijgen “VN-zwangerschapsverlofuitkering”

20.000 zzp’ers krijgen “VN-zwangerschapsverlofuitkering” - ZZP Barometer

Run op geld voor zwangere al door duizend zzp’ers gestart

Meer dan 20.000 zzp’ers hebben volgens de Verenigde Naties, met terugwerkende kracht, recht op een zwangerschapsverlofuitkering van in totaal maximaal 100 miljoen euro. Zelfstandigen die tussen 2004 en 2008 zwanger waren en waarvoor niets geregeld was.

Achtergesteld

De Nederlandse overheid heeft de zelfstandige vrouw achtergesteld in vergelijking met vrouwen die in loondienst werken en moet dus alsnog over de brug komen. Dit gaat de overheid maximaal 100 miljoen kosten, voor zo’n 20.000 vrouwen, berekend door de Vereniging voor Vrouw en Recht, hetgeen neerkomt op ongeveer 4000 euro per zzp’er.

VN-Vrouwenverdrag

Dit alles ligt vast in een uitspraak van een VN-commissie, sinds april dit jaar. Bepaald is hierin dat Nederland het Vrouwenverdrag van 1971 moet naleven, al in 1991 getekend door onze overheid.

Reactie

Een woordvoerster van minister Asscher geeft als reactie, dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt aan een oplossing. Tot die tijd wordt elke aanvraag door het UVW afgewezen, omdat er wettelijk nog niets geregeld is.

Bron: Volkskrant.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
MoneyMonk - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →