“Eerlijke behandeling voor zzp’er ”

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
WFL_074

European Freelancers’ Movement voert campagne voor de zzp’er

Zelfstandigen in Europa moeten serieuzer genomen worden en eerlijker behandeld worden door het bedrijfsleven. Dat is de boodschap van een manifest van de European Freelancers’ Movement, een beweging die campagne voert voor de positie van zelfstandigen in Europa.

Handtekeningen uit 29 landen

De organisatie heeft vorige week zevenduizend handtekeningen, afkomstig van zzp’ers uit 29 Europese landen, overhandigd aan Europarlementariër Catherine Bearder.
“De belangen van zelfstandigen en freelancers in Europa worden nog te vaak niet meegewogen bij het nemen van belangrijke beslissingen”, vindt Bearder. De European Freelancers’ Movement is een initiatief van het European Forum for Independent Professionals (EFIP), een groep van nationale verenigingen van zelfstandigen op Europees niveau. Onder meer het Nederlandse PZO maakt deel uit van EFIP.
Het manifest roept Europese politici op de rechten van freelancers te erkennen en hen toegang te geven tot faciliteiten voor het bedrijfsleven. Ook moeten er betere statistieken komen over zelfstandigen en willen zij betrokken worden bij nieuwe wetgeving die hen raakt. Tot slot willen de zzp’ers eerlijker behandeld worden door bedrijven, met betere contracten en omstandigheden.

Bron: Mobiel.nu

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →