Zzp’er vindt werving opdrachten lastig

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
business-15498_1280

Grootste uitdaging voor zzp’er is acquisitie

77 procent van de zzp’ers noemt het werven van nieuwe klanten en opdrachten als een van de drie belangrijkste uitdagingen.

Top vijf uitdagingen

Uit een onderzoek van de mkb cloud barometer van Exact en KPN blijkt dat acquisitie verreweg de grootste uitdaging is voor de zzp’er.
Door 40 procent wordt op de tweede plaats het op tijd betaald krijgen. Ook wordt het uitbreiden van omzet bij bestaande klanten lastig gevonden.
De top vijf bestaat verder uit de punten ‘sterke druk op tarieven’ en ‘investeren in nieuwe kennis’.
2013 was een zwaar jaar voor de zzp’ers. Vaak hadden ze te kampen met een krimpende omzet, volgens de conclusies van de organisaties.
De cloud levert wat zzp’ers betreft vooral een bijdrage aan een betere beveiliging van data, meer flexibiliteit en een betere kostenbeheersing.

Bron: Nuzakelijk

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →