Dé zzp stad van Nederland: Amsterdam

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
city-218812_1280

Amsterdam domineert als zzp stad

Zowel absoluut als relatief is Amsterdam de zzp stad van Nederland, blijkt uit onderzoek van ZZP Agenda. In Amsterdam is 9,9% van de bevolking zzp’er. Verassend tweede is Barneveld, met 8,3% van de bevolking. De top 3 wordt gecomplimenteerd door het Westland.

Rotterdam laag in onderzoek

Van de 4 grootste steden is Rotterdam met 5% de stad met de minste zzp’ers afgezet tegen het aantal inwoners. Ook vergeleken met de 10
grootste steden van Nederland scoort Rotterdam laag, alleen Tilburg scoort nog lager. Laagst scorende gemeenten zijn Almelo, Den Helder en hekkensluiter Alphen a/d Rijn. In deze gemeenten is van de inwoners
rond de 3% zzp’er.

Zzp’ers in Nederland

Gemiddeld is 6% van de bevolking zzp’er in de 70 grootste gemeenten van Nederland. Dit is 1,2 procentpunt hoger dan het landelijk gemiddelde van 4,8%. Rond de 530.000 zzp’ers wonen in de 70 grootste gemeenten. Dit is 65% van het totaal aantal zzp’ers in Nederland.

Zzp’ers per gemeente

Onderstaande is een overzicht van het percentage zzp-ers in de 70 grootste gemeenten van Nederland afgezet tegen het totaal aantal inwoners. De gegevens zijn afkomstig van het CBS over de periode 2011-2013.

ZZPers_per_gemeenteBron: Zzp Agenda

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →