Hoe kies je als zzp’er de goedkoopste bank?

man-286446_1280

De goedkoopste bank voor zzp’ers wordt door transacties bepaald. Ondernemers die voor zichzelf werken kunnen veel geld besparen. Zzp’ers geven massaal te veel geld uit aan zakelijke rekeningen, goed voor zo’n 540 miljoen euro. Uit een analyse uitgevoerd door Banken.nl blijkt dat er vooral veel geld te besparen valt als men weet hoeveel transacties per jaar worden uitgevoerd.

De zzp’er wordt niet door de Belastingdienst en Kamer van Koophandel verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar het wordt wel aangeraden. Het enige nadeel van het openen van een zakelijke rekening is dat het extra kosten met zich meebrengt, maar dat geldt ook voor het openen van een tweede privérekening. Daarnaast is het zo dat banken vaak eisen stellen aan het openen van een privérekening, zo moet er bijvoorbeeld het salaris op gestort worden.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Voordelen zakelijke rekening

Omdat de zakelijke rekening op de naam van het bedrijf komt te staan, en niet op de naam van een persoon, oogt dit professioneler voor de klant die geld over moet maken. Daarnaast worden bij het zakelijke pakket producten aangeboden die zijn ingericht voor bedrijven. Het grootste voordeel is dat de zakelijke en privé transacties gescheiden blijven, wat een goed en duidelijk financieel overzicht biedt.

Besparen op zakelijke rekening

In Nederland zijn 1.000.000* zzp’ers actief, die elk een zakelijke rekening nodig hebben. De eenpitters hebben het al druk genoeg met ondernemen en houden zich, volgens een onderzoek van Direct Research, daarom niet graag bezig met de financiën; 41% prefereert een andere bezigheid. Velen hebben ook geen idee wat ze al dan niet kunnen besparen op een zakelijke rekening.

Aantal transacties bepaalt goedkoopste bank

Banken.nl heeft een eigen analyse gedaan naar wat nu echt de goedkoopste oplossing is voor zzp’ers. Het blijkt dat hoeveel een eigen ondernemer bespaart echt totaal afhankelijk is van het aantal transacties per jaar.

Zakelijke-rekening---Voordelen-per-bank-4201 (1)

De goedkoopste zakelijke online rekening voor zzp’ers biedt Rabobank aan als je kijkt naar de vaste maandelijkse kosten. Ook biedt de bank het beste voordeel voor starters: tot 2 jaar na inschrijven kan volledig gratis gebruik gemaakt worden van internetbankieren bij de Rabobank.

Vanaf meer dan 160 tot 1.300 transacties per jaar, biedt Knab de voordeligste rekening voor zzp’ers. Vanaf 14 transacties, afschrijvingen, en niet meer dan 1.000 transacties per jaar, brengt Knab zelfs geen transactiekosten in rekening. Uniek bij Knab is verder dat de ondernemer van 8 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds online terecht kan met vragen.

1300 transacties of meer per jaar, dan is de ZZP rekening van de SNS bank de meest voordelige. Dit omdat de bank helemaal geen transactiekosten in rekening brengt.

*Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, datum 1 januari 2014

Bron: Banken.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →