Zzp’er kan nu gratis bij bedrijfsarts terecht

ID-10087502

Bedrijfsarts nu ook beschikbaar voor zzp’ers

Zzp’ers kunnen voortaan net als werknemers terecht bij een bedrijfsarts. Een doorbraak en gratis initiatief gelanceerd door Arbo Unie: de online dokter.

Een boek vol inspiratie, trucs en tactieken: Download het ZZP Jaarboek 2016 gratis

Meer bezoekers, meer klanten en meer opdrachten? Download het ZZP Jaarboek van 2016 en ontvang tips, trucs en tactieken die jou als zzp’er, freelancer of interim professional (nog) succesvol(ler) maken.

Meer info

Initiatief

Tot 3 weken geleden was de toegang tot de bedrijfsarts voor de zelfstandige niet eens mogelijk. Geen loket, behalve de huisarts. “Te gek voor woorden,” vindt directeur Wim Schimmel van de Arbo Unie, “zeker als je bedenkt dat we nu al 800.000 zzp’ers hebben. En dat aantal groeit de komende jaren alleen maar. Er wordt wel over gepraat door de politiek, vakbonden en werkgevers, maar dat heeft nog niets opgeleverd. Wij vonden dat we ook voor deze groep iets moesten doen. Het is een maatschappelijk probleem en met de kennis van de bedrijfsarts kunnen we voorkomen dat mensen ziek worden.”

Gratis

De Arbo Unie is de online bedrijfsarts gestart, gratis. Dertig dokters staan ’s avonds paraat om korte en praktische vragen te beantwoorden. “Zzp’ers zijn vaak druk en hebben geen tijd om op consult te komen. Dat maakt zo’n online chat in de avonduren erg handig. Je klapt je laptop open en je kunt meteen met een dokter spreken.”

Online medisch loket

Het is eigenlijk een soort medisch loket, vergelijkbaar met een juridisch loket waar je gratis naartoe kunt bellen als je tegen juridische zaken aanloopt. Sinds het initiatief van start is gegaan, bezoeken dagelijks zo’n 100 mensen de site. Een handjevol maakt er op een avond daadwerkelijk gebruik van. Volgens de directeur worden er veel verkennende vragen gesteld: of het wel echt gratis is, willen kleine werkgevers weten en of hun personeel er gebruik van kan maken. Het blijft in elk geval tot juli 2015 gratis en is beschikbaar voor alle werkenden. Of het na medio volgend jaar nog gratis is en wordt doorgezet, ligt aan de animo.

Bron: Blendle
Foto: Imagerymajestic

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Appwiki - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →