Zzp-bemiddelaar snelste groeier van Nederland

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Aeves de snelst groeiende zzp-bemiddelaar

Het bedrijf dat dit jaar de titel van snelste groeier in de wacht heeft gesleept, boekte maar liefst 1945% groei over de laatste drie jaren, daarom werd consultancy- en interimbureau Aeves uitgeroepen tot het snelstgroeiende bedrijf van Nederland. Al eerder stond het succesvolle Aeves ook al in de Top-100 Zzp-bemiddelaars van de ZZP Barometer. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Koninklijke Schouwburg Den Haag ontving de onderneming een landelijke FD Gazellen Award.

Elfde keer

De FD Gazellen, een jaarlijkse competitie rond de snelste groeiers van Nederland, werd voor de elfde keer georganiseerd. Nog nooit groeiden de Gazellen zo hard. Het gemiddeld groeipercentage van de 331 Gazellen bedroeg, gemeten over drie omzetjaren, 133.
Naast de snelste groeier kregen nog vijf bedrijven een landelijke Gazellen-prijs uitgereikt.

De prijzen

De Oryx, de prijs voor de Gazelle die de uitzonderlijkste prestatie heeft geleverd, ging naar Belsimpel. Het bedrijf zag de omzet tussen begin 2011 en eind 2013 groeien van €12,6 mln naar €64,2 mln. “Vanuit de studentenkamer uitgroeien tot een volwaardige landelijke speler is een hele prestatie”, aldus jurylid Simone Brummelhuis. Belsimpel liet daarmee muziekwinkel Bax Shop en softwareleverancier Agile achter zich.
StudyPortals won de Award voor de beste internationaliseringstrategie. Het studiekeuzebedrijf wist mede dankzij hun internationale ambitie van 2011 tot en met 2013 176% in omzet te groeien. StudyPortals haalt inmiddels 85% van de omzet uit het buitenland. Jurylid Kees de Jong geeft aan dat het heeft laten zien hoe een jong Nederlands bedrijf in korte tijd binnen een internationale markt dominantie kan opbouwen.
Het bedrijf met de meest doordachte toekomstvisie is Crossphase, 505% groei. “Niet alleen stelde deze Gazelle drie jaar geleden een heldere toekomstvisie op, ook vandaag is helder waar het bedrijf over drie jaar wil staan”, licht jurylid Marcel Broersma toe.
Andere juryprijzen waren er voor de onderneming die de meeste inspanningen levert voor diversiteit op de werkvloer en aanstormend talent. Nature’s Pride, 47% groei, kreeg de diversiteitsprijs. De sociale projecten die door de onderneming worden ondersteund, getuigen van een bewustzijn ten aanzien van diversiteit. Funk-E Animations, 655% groei, kreeg de Award voor aanstormend talent. “Met een verfrissende en jeugdige aanpak creëert Funk-E effectieve communicatiemiddelen”, aldus de jury.

Bron: FD

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →