Maak jezelf als zzp’er onmisbaar

Radio & TV
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Ben jij over 10 jaar nog nodig of overbodig? Carl Rohde, academisch trendwatcher en cultuursocioloog en Marcel Bullinga, futurist en trendwatcher geven in deze uitzending tips en bespreken met Diana Matroos en co-host Jeroen Sakkers  handig weetjes en feiten.

 

Nieuws

Uit onderzoek van de ZZP Barometer geeft 1 op de 13 zzp’ers aan zichzelf als ‘schijnzelfstandige’ te beschouwen. “We willen af van deze discussie, vandaar dit onderzoek” aldus Jeroen Sakkers. De BGL wordt ingevoerd op basis van het feit dat het een probleem is. “Deze resultaten hebben we afgezet tegenover politieke voorkeur en wat opvalt is dat bij de PvdA in hun achterban meer schijnzelfstandigheid heerst en bij rechtse partijen veel minder”. Op deze resultaten reageert de VVD: “Zzp’ers mogen gewoon niet de dupen worden van de maatregelen”.

De zzp’er krijgt meestal geen kerstpakket. Een nieuw initiatief het ZZPakket, een idee van Karlijn Ribbers uit Deventer, maakt hier verandering in. Als je in Deventer of Zwolle woont kan je jezelf aanmelden via Facebook. Je kan een pakket maken voor een collega ondernemer en vervolgens ontvang je zelf ook een kerstpakket. Fietskoeriers brengen vervolgens de pakketten rond voor maar 5 euro.

Challenger

De challenger Anita van den Hoek richt zich nu al op de robotmarkt met Robots.nu. “Aan het begin van het jaar heb ik een hoop filmpjes gekeken. In het eerste filmpje was een robot in de vorm van een paard. Die klom een berg op tussen bomen door en naar weer beneden. Vervolgens liep hij op een bevroren meer en viel om, maar herstelde zichzelf. Ik zag hier geen robot maar een nieuwe manier van verplaatsen voor mensen die niet kunnen lopen.”

Welke beroepen gaan er verdwijnen door de opkomst van de robots? Carl Rohde: “Alles wat te maken heeft met de 3 d’s (Dull, Dangerous & Dirty) gaat eruit. Alles wat vervelend en saai is, zoals administratief werk”. “Alles wat er overblijft heeft te maken met creativiteit, ontwerpen, en leiderschap” aldus Marcel Bullinga.

Jeroen Sakkers: “Komt die angst voor robots uit films van bijvoorbeeld ‘I robot’ met Will Smith waar in de robots de wereld overneemt?”. “Die angst die Steven Hawkings had, die beroemde natuurkundige, nee echt niet hoor!” Aldus Marcel Bullinga.

Pitch

Titia de Vries heeft deze week, als winnaar van de FOTY Awards, een minuut om haar pitch te laten horen. Er zijn inmiddels 40.000 coaches in Nederland, hoe weet Titia de Vries zichzelf te onderscheiden? “Het is de combinatie van yoga en coaching, veel mensen doen dit apart. Ik begeleid mensen naar een positieve verandering in hun leven en werk”

Online

Budget, het is het enige woord dat alleen gebruikt woord als het er niet is. Als er wel geld is, dan heet dat geen budget maar een potje. Maar als er dan een potje is, dan kom je weer in ander moeilijk vaarwater: hoeveel moet je vragen? Bram van Dijk: “Vermijt de nullen, rond het bedrag nooit af, dat klinkt onderhandelbaar. Het moet klinken als of je met de blocknote alles hebt uitgerekend.” Er zijn verschillende hulpjes te vinden waarmee je uit kan rekenen hoeveel je moet vragen. De mooiste is NuSchool.com.

 

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →