Eigen bedrijf starten: jongeren gaan ervoor

“Jongeren starten graag eigen bedrijf”

De bereidheid om zzp’er te worden is groot onder jongeren. Een kwart van de jongeren is namelijk bereid de huidige baan op te geven om voor zichzelf te beginnen, zzp’er of freelancer te worden.

Onderzoek

Uit het rapport Oriëntatie Beroepsbevolking 2014, een jaarlijks arbeidsmarktonderzoek onder duizend respondenten, van Monsterboard, blijkt een kwart graag een eigen bedrijf te willen starten. Gekeken naar alle leeftijdsgroepen is gemiddeld 14 procent bereidt om een eigen bedrijf te starten. Daarnaast staat 43 procent van de jongeren open voor een nieuwe baan. In de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar is dit percentage met 47 procent het hoogst, het gemiddelde ligt op 39 procent. Ook verwacht een derde van de jongeren binnen drie maanden een nieuwe baan te vinden, gemiddeld ligt dit op bijna een kwart. Monsterboard concludeert dat jongeren meer risico willen nemen op de arbeidsmarkt en hier optimistischer over zijn dan de overige leeftijdsgroepen. waarschijnlijk doordat ze minder te verliezen hebben, want in de meeste gevallen hebben de jongeren namelijk geen gezin of hypotheek, geeft het rapport aan.

Bron: Nu.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →