Zzp’er en freelancer maak van je laptop een billboard

“Startup geeft zzp’er nieuw marketing tool”

De startup ‘Coffee Shop Freelancers’ is opgericht om zzp-ers en freelancers te helpen reclame te maken voor hun vaardigheden, bijvoorbeeld in de plaatselijke coffeeshops. Met het ontwikkelen van stickers voor op de laptop, met afbeeldingen van de meest essentiële ‘skills’, denkt de startup een gat in de markt te hebben gevonden.

Wat zijn jouw Unique Selling Points (USPs)? Download deze gratis checklist

Jouw eigen propositie is binnen jouw branche erg belangrijk. Je USP helpt daarbij onderscheidend en concurrerend te zijn. Download deze checklist en zorg ervoor dat jij bewust bent van jouw USPs.

Meer info

Dilemma

Stel de vraag bij één van de vele coffeeshop met wifi en je zult horen dat dagelijks een aantal freelancers en zzp’ers hun werkdagen onderbreken met wat cafeïne en “gezellig achtergrondgeluid”, achter hun laptop. En aangezien coffeeshop gesprekken steeds zeldzamer worden en de gezichten van mensen begraven zijn achter laptopschermen heeft een startup iets bedacht dat zou helpen om gesprekken weer op gang te brengen en zo de freelancers de zzp’ers nieuwe klanten en leuke collega’s te bezorgen.

Laptop sticker

Coffee Shop Freelancers probeert te breken met de communicatie barrières door het gebruik van ‘de laptop sticker”. Stickers die de wereld iets over de persoon aan de andere kant van het scherm te vertellen. De stickers kunnen de vaardigheden, skills, van de zzp’er uitzenden of een focus leggen op het uitnodigen van iemand om hen te benaderen. Oprichter Christophe Gonzalez legt uit hoe hij op het idee kwam: “Als een toegewijde freelancer, struikelde ik dagelijks over deze kwestie in het echte leven en besloot het aan te pakken. Eerst heb ik wat ontwerpen voor mezelf gemaakt en had veel respons, dus besloot ik om ze te delen met de wereld, zodat iedereen kan profiteren van deze marketing.”
De stickers zijn van hoge kwaliteit, prints die ten minste twee jaar mee gaan, voor een gemiddelde laptop gebruiker. Ze kunnen gemakkelijk verwijderd worden met een beetje warmte. De stickers zullen in de winkel op ongeveer $ 30 USD komen, exclusief verzendkosten. Nieuwe ontwerpen zullen regelmatig worden toegevoegd en het bedrijf staat ook open voor suggesties, zodat het initiatief zoveel mogelijk beroepen en skills kan vertegenwoordigen van freelancers en zzp’ers.

Breed scala

De stickers zijn het eerste product van Coffee Shop Freelancers en Gonzalez heeft laten doorschemeren dat er meer producten onderweg. Zijn. “We zullen een breed scala van producten en activiteiten gaan aanbieden, die zzp’ers en freelancers zullen helpen zichzelf beter in de markt te zetten en meer te verdienen. Er zullen ebooks, cursussen, podcasts en informatieve blogs komen, ” onthult hij.

Bron: PSFK

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →