Zzp’er kan online pensioenregeling afsluiten

Pensioen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
euro-571592_1280

Nieuwe vrijwillige pensioenregeling voor zzp’ers

Zelfstandigen kunnen vanaf heden ook pensioen opbouwen via het ZZP Pensioen dat van start is gegaan. Een initiatief van Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen, PZO-ZZP, Zelfstandigen Bouw en Loyalis. De pensioenregeling is gestart met een lifecycle-fonds dat bestaat uit drie onderliggende deelfondsen.

Online

Online wordt de vrijwillige pensioenregeling afgesloten, via de website. Ook is het mogelijk voor de zelfstandige, de zzp’er, hier geld te storten in de pensioenregeling. De deelnemer bepaalt zelf de uitkeringsduur van de regeling en hoeveel en wanneer er gestort wordt. In geval van arbeidsongeschiktheid kan onder bepaalde voorwaarden geld als uitkering worden opgenomen. Bij overlijden gaat het opgebouwde pensioenvermogen naar de nabestaanden.

Kostenidicatie

Instapkosten zijn eenmalig en bedragen 40 euro, de vaste beheerkosten zijn 35 euro per jaar, de variabele beheerkosten bedragen jaarlijks 0,35% van het opgebouwde vermogen. De kosten van toe- en uittreding bedragen gemiddeld 0,03% per jaar van het beheerde vermogen. Dit is een indicatie, gebaseerd op een maandelijkse inleg en een inlegduur van 20 jaar.
De lifecycle van het ZZP Pensioen belegt in drie deelfondsen: het Loyalis Global Equity Fund, het Loyalis Global Interest Plus Fund en het Loyalis Global Interest Fund. Hiermee zijn in totaal acht beleggingsmixen gemaakt.

Bron: InFinance

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →