Doorwerken als je ziek bent

Radio & TV
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

“Verantwoordelijkheid en passie te groot bij zzp’er”

Doorwerken als je ziek bent. Veel zzp’ers doen het, omdat ze vaak niet anders kunnen. Zichzelf verantwoordelijk voelen, omdat alleen zij de spil van het bedrijf zijn. Wat zijn de gevolgen? Diana Matroos en co-host Jeroen Sakkers initiatiefnemer van ZZP-barometer, praten met de gasten over problemen en oplossingen.

Nieuws

Het laatste nieuws nemen Jeroen en Diana ook deze keer door, vandaag o.a. “zelfstandigenaftrek en urenregistratie” en “zzp’ers niet langer welkom, WiFi uit”.

“Zzp’er en ziek zijn”

Ruim de helft van de zelfstandige ondernemers werkt als ze eigenlijk ziek zijn. Dat blijkt uit een steekproef van het CBS en TNO onder 4000 zelfstandigen. Vanuit het café bij Spaces aan de Vijzelstraat in Amsterdam zijn Tessa van der Steen, healthcoach en eigenaar van de Talentenacademie, Marco Hoogerland te gast. Problemen en oplossingen worden aangedragen en duidelijk wordt dat het “ouderwetse” regelmaat en rust heel belangrijk zijn als je goed voor jezelf wilt zorgen. Gezondheid hoort een belangrijke plek te krijgen in je dagelijks functioneren. Een zzp’er zou iets egoïstischer moeten zijn. Ook Eize Wielinga, KNO-arts, geeft interessante uitleg over dit onderwerp.

Challenger

Zzp’er Thijl Klerkx, oprichter van Thijl. Is deze week de challenger, iemand die uitdaagt en net even anders naar de wereld kijkt. Thijl wil dat er een alternatief komt voor de ongezonde afhaalmaaltijd, een biologische boodschappenservice. Hij begon op zijn vijftiende al met ondernemen en is nu druk met zijn gezonde idee.

Pitch

Niet schrijven maar typen. De pitcher van deze week is zzp’er Wietske Ensing  Zij vindt schrijven vervangen moet worden door typles voor kinderen. Dat moet volgens haar ook snel op de politieke agenda komen.

Tips Online

En natuurlijk ZZP Online met Ben van der Burg, met deze week de hololens. Gezondheidstip van Ben deze keer: “Ga lekker wandelen en minder brood eten”.


Wil jij aanwezig zijn bij de volgende live uitzending van het ZZP Cafe of meepraten met de presentatoren?
Geef je hier op!

[contact-form-7 id=”7615″ title=”BNR ZZP Café”]

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →