7 tips van succesvolle ondernemers

fall-163496_1280

Wil je wel eens weten waar de succesvolste ondernemers hun succes aan te danken hebben? De volgende inspirerende tips komen voort uit interviews van 45 succesvolle Amerikaanse ondernemers die inmiddels miljonair zijn. Als freelancer, zzp’er of zelfstandig ondernemer kun je er misschien je voordeel mee doen.

Schrijf een overtuigend ondernemingsplan
Investeerders en banken zien honderden ondernemingsplannen, dus zorg ervoor dat jouw ondernemingsplan duidelijk en geloofwaardig is en binnen tien minuten aantoont hoe jouw inzet en ideeën tot winst zullen leiden.
Blijf gedisciplineerd
Het voordeel van weinig middelen tot je beschikking hebben is dat jouw onderneming kan groeien vanuit de core business en dat je enorm gespitst bent op het maken van winst en zoveel mogelijk kosten besparen. Houd die instelling ook vast zodra het geld binnen begint te stromen.
Zorg dat je altijd een geldschieter standby hebt
Ga je een (tijdelijk) samenwerkingsverband aan? Zorg dan dat je een alternatief achter de hand hebt. Hoe graag je de persoon ook mag en hoeveel tijd en energie je hebt gestoken in de onderhandelingen en het papierwerk, financiële overeenkomsten kunnen op elk moment ontbonden worden of helemaal niet doorgaan.
Wees altijd eerlijk
Werk zoals je leeft en doe wat je belooft. Wees altijd eerlijk tijdens onderhandelingen en benoem de feiten.
Begin met wat je nu hebt
Als je wacht op het juiste moment en de juiste omstandigheden, komt jouw onderneming nooit van de grond. Begin gewoon en ga ervan uit dat de juiste middelen, systemen en mensen vervolgens vanzelf op je pad komen.
Schakel snel
Werkt iets niet? Gooi het dan direct overboord. Hou vast aan de dingen die wel werken. Inzien wat goed gaat en wat slecht gaat – en daar direct actie op ondernemen – geeft je een enorme voorsprong op de concurrentie.
Vraag om feedback
Als je helemaal verliefd bent op jouw eigen plannen, kan dat het beoordelingsvermogen danig in de weg staan. Vraag om feedback van bekenden en branchegenoten en wees bereid ernaar te luisteren en aan te passen. Het plan waarmee je oorspronkelijk begint, is zelden het plan waarmee je uiteindelijk wint.
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →