4 dingen die jonge ondernemers nodig hebben

Starten
Page 1 Created with Sketch.
2 Shares

Wat is het belangrijkste wat ik moet hebben? Velen stellen zichzelf die vraag als startende ondernemer. Wij maakten daar voor een lijst met de vier benodigdheden.

1. Onthoud wie je bent! Verlies niet jezelf. Door te denken dat een CEO er op een bepaalde manier uit hoort te zien of zich zo zou moeten gedragen. Als die gladde stijl niet jouw nature is doet het dan ook niet. Mensen houden van eerlijke en oprechte personen dat ben je niet als je iemand speelt. Echte leiders hebben niet alleen een visie ze bezitten ook het lef om het na te streven. Je moet groeien samen met je bedrijf maar vergeet nooit de kernwaarden die je op het moment van starten bezit.

2. Vertrouw je gevoel! Je instinct heeft je gebracht waar je nu bent. Het is niet verkeerd om met andere te discussiëren maar bedenk wel als iets voor je gevoel goed is volg het dan gewoon. Zo ben je ook hier gekomen.

3. Vind olifanten! Zorg dat je grote klanten scoord en niet 100 kleinen die 1 product of dienst afnemen. 10 grote klanten die elke 20 afnemen zijn veel waardevoller. Zo maak je snel grote stappen in minder tijd.

4. Denk groot! Denk groot, het zal je verbazen hoeveel jonge ondernemers geduwd moeten worden om echt groot te denken. Ze zijn veel te snel blij zodra ze een beetje grip krijgen. Je moet nog niks vieren bij een beetje grip moet je meteen door pakken naar groter. Je moet leren kijken naar je bedrijf op twee manieren 1:Hoe verkoop ik meer producten aan “oude” klanten en 2: Hoe verkoop ik die producten aan nieuwe klanten. Stel voor jezelf vast welke optie of opties voor jouw werken en zet daar groot op in.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →