Focus op je werk!

Radio & TV
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Durf als zzp’er groot te denken

Waarom moet een klant voor jou als zzp’er kiezen? Als je deze vraag niet kunt beantwoorden, kun je dan beter stoppen? Han Looten, ondernemer, bestuurder en boardroom consultant ontmoet veel van dit soort zzp’ers die totaal geen focus hebben. En dat is niet de enige valkuil, weet Business Booster Kathleen Oerlemans. Zij helpt ondernemers bij het runnen van hun bedrijf en is eigenaar van Flow.

Nieuws

Samen met Jeroen Sakkers neemt Diana Matroos het zzp-nieuws door. Deze week een verontrustend bericht over zzp-piloten. Het zou niet veilig zijn met een zzp’er in de cockpit, volgens een Europees onderzoek. De werkdruk is erg hoog voor deze piloten. Ook in het nieuws deze week, een strijd om het pensioen van de zzp’er. De nieuwkomer Bright is deze week op de markt gekomen, een initiatief van zzp’ers. De vraag is alleen wel, heeft de zzp’er wel geld over en beschikbaar voor pensioen? Verder nieuws uit Zwolle, waar de zzp’er aanspraak kan maken op kwijtschelding van privébelastingen. Een mooie regeling voor zzp’ers, die even een steuntje in de rug nodig hebben. 

Zzp’ers focus op je business, lange termijn

Kijken, nog een keer kijken en dan pas doen, is het advies van Han. Klanten zijn echt heel belangrijk net zoals enthousiasme belangrijk is, geeft energie, maar er moet we een fundamentele basis zijn. Niet alleen maar rennen als zzp’er, maar ook goed dingen overdenken. Ook Kathleen herkent dit bij zzp’ers die zij ontmoet en vraagt zich regelmatig af, wie er als zzp’er door het glazen plafond durft te breken en echt ondernemer durft te worden, de business verder uit te bouwen. Zij weet dat vooral zzp’ers en ondernemers na 3 jaar een kritisch punt bereiken. Sommigen willen stoppen of in ieder geval af van het uurtje-factuurtje. Diana zoekt oplossingen en praat met de gasten.

Challenger

Kuno Breen, eigenaar van De Beautycoach, is deze week de challenger. Zij wil af van uurtje-factuurtje en wil een franchise formule neerzetten en door het plafond gaan van zzp’er. Haar motivatie is haar vak als schoonheidsspecialist meer te profileren, meer als echt vak neer te zetten en te laten zien wat het allemaal te bieden heeft. Een goed voorbeeld van een zzp’er die doorgroeit en zichzelf als ondernemer is gaan zien.

Pitch

Pitchen gaat deze week Ytsma Boele, voor zijn bedrijf De Planteneter. Hij is weekwinnaar van de FOTY Awards, www.freelanceroftheyear.nl. Zijn missie is zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met een groen en gezond leven, een plantaardige leefwijze . Hij staat voor een lifestyle en is daar erg enthousiast over. Ook hij is als zzp’er snel gegroeid en voelt zich inmiddels een echte ondernemer.

Tips online

Deze week een heel saai onderwerp, met Ben van der Burg. Een onderwerp dat je liever overslaat. Ben heeft echter de plicht niet altijd te vertellen wat iedereen graag wil horen en wat het goed doet bij de luisteraar. Hij heeft ook de taak te vertellen wat iedere zzp’er moet horen. Het gaat deze week over cyber security en privacy online, het was veel in het nieuws. Het meest bekende was het offline gaan van de site van de overheid door een ddos-aanval op de hostingpartij. Maar er was meer. Dat haalde zelfs het Journaal.


Wil jij aanwezig zijn bij de volgende live uitzending van het ZZP Cafe of meepraten met de presentatoren?
Geef je hier op!

[contact-form-7 id=”7615″ title=”BNR ZZP Café”]

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →