160.00 zzp’ers in Zuid-Holland!

man-597178_1280

Zzp’ers in dienstensector zelfs verdubbeld

Het leger zelfstandigen steeds groter, er zijn al 160.000 zzp’ers in Zuid-Holland, maar er is wel minder werk, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, het CBS.

Logische verklaring

Het aantal zzp’ers, freelancers en zelfstandig professionals is in Zuid-Holland de afgelopen 7 jaar flink toegenomen. Nu zijn er in totaal zo’n 160.000 zzp’ers actief in de provincie Zuid-Holland, waarvan zelfs zo’n 100.000 in de dienstensector. Het aantal zzp’ers in die sector verdubbelde zelfs, want in 2007 waren er nog geen 50.000.. Tegelijkertijd nam wel de werkgelegenheid af, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Marike Knoef, docent arbeidseconomie aan de Universiteit Leiden, geeft een logische verklaring: “Doordat er in de afgelopen jaren veel banen zijn verdwenen was het moeilijker om een baan in vaste dienst te vinden”. “Daardoor zijn veel mensen voor zichzelf begonnen, zeker in de dienstensector”, aldus Knoef. “Uiteraard is dit niet de enige reden voor de toename. Veel mensen vinden flexibiliteit erg belangrijk of er zijn fiscale redenen om je eigen bedrijf op te richten.”

Bron: Omroepwest.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Appwiki - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →