Esther Raats-Coster neemt afscheid van PZO-ZZP

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Esther raads-coster

“Raats was niet altijd makelijk”

Esther Raats-Coster neemt met een door haarzelf geschreven column in de Ondernemer afscheid als voorzitter van PZO-ZZP. Na 2 termijnen zit haar tijd er op, de finish is in zicht en voorbereidingen voor de voorzitterwissel zijn in volle gang. Ze geeft aan genoten te hebben van al hetgeen ze heeft mogen bereiken en van het vertrouwen binnen PZO-ZZP.

Hoe noemt de zzp'er zich het liefst? Download gratis het onderzoek

Weten hoe jouw collega-ondernemers zichzelf het liefst noemen? Download het onderzoek en ontvang exclusieve toegang tot feiten & cijfers over zzp’ers.

Meer info

Ijzersterke basis

In haar column kijkt Raats terug op de afgelopen zes jaar en geeft aan dat er een ijzersterke basis is gelegd in de afgelopen periode, met een enthousiast team. Maar ook vooruit kijken is belangrijk, want onlangs voerde zij nog gesprekken met grote verzekeraars, die hoopgevend zijn. “Men wil graag meewerken aan een structurele oplossing voor AOV producten. Mooi en belangrijk! De markt geeft aan samen met PZO-ZZP en anderen een duurzame oplossingen te willen creëren. Zelf de “lead” nemen en zonder overheid bemoeienis een passende oplossing te willen vinden voor de groeiende groep zzp’ers. Toegankelijke en betrouwbare AOV producten voor zzp’ers zijn belangrijk, ik heb hier vele oproepen voor gedaan. De wijze waarop dit verder vorm krijgt blijf ik nauw volgen”, aldus Raats. Net als ieder zzp’er heeft zij geprobeerd, de afgelopen periode, het maximale voor haar opdrachtgevers te realiseren. “Dit vraagt doorzetten en jezelf soms wegcijferen voor een hoger doel. Precies de eigenschappen die zzp’ers zo onderscheiden. Die bijten door en gaan.”

Voor Raats geen pluche

In de afgelopen jaren trof Raats veel gelijkgestemden aan in haar werk voor PZO-ZZP. Helaas zag ze er soms ook anderen. “De aantrekkingskracht van het pluche leek bij hen groter dan werkelijk opkomen voor het grotere belang. Dat vond ik moeilijk. Ik kwam op voor de positie van mijn collega zzp’ers in Nederland. Hun werkomgeving een stuk(je) verbeteren zodat zij konden schitteren en doen waar ze goed in zijn; Ondernemen”, aldus Raats.
“Mensen die zeggen “Raats was niet altijd makkelijk”, hadden gelijk geeft Raats zelf toe. “Gemakkelijk zijn was niet mijn opdracht, de missie voor zzp’ers ondersteunen wel. Want wees eerlijk, het leven van een zzp’er gaat niet altijd over rozen.” Raats geeft aan te hebben gestreden en bijgedragen om al het goede werk dat zzp’ers dagelijks verrichten te ondersteunen waar ze kon. Dat was haar opdracht, missie en drijfveer. Esther Raats-Coster kijkt terug op “never a dull moment”.

Bron: de Ondernemer

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →