Eén op de vijf zzp ’ers ontevreden over inkomen

office-336368_1280

In- en uitstroom onder zzp’ers hoog

Zelfstandigen zonder personeel zien onzekerheid rond werk en inkomen als het meest negatieve aspect van het ondernemerschap. Toch is een minderheid van de zzp’ers ontevreden over het inkomen, ongeveer één op de vijf.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Vrijheid

Uit onderzoek van het Economisch Bureau van ING onder zo’n honderdtachtig ondernemers blijkt ook dat financiële redenen voor zzp’ers vrijwel nooit de aanleiding zijn om voor het ondernemerschap te kiezen. Zij zijn vooral op zoek naar vrijheid en willen graag zelfstandig kunnen opereren.

De cijfers

Het aantal zzp’ers is in 2014 met 3,1 procent gegroeid. Achter deze toename gaat een hoge mate van dynamiek schuil, aldus ING. Zowel de instroom als de uitstroom is hoog. Van de in 2007 bij de KvK ingeschreven zzp’ers is na vijf jaar nog 52 procent over. Bijna de helft is dus gestopt. Ook de doorstroom is beperkt. Slechts een gering percentage ontwikkelt zich van zzp’er tot zelfstandige met personeel. Uit gegevens van de KvK blijkt dat inmiddels 51,4 procent van het bedrijvenbestand in Nederland bestaat uit zzp’ers.

Bron: Nu.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.