NZW en Freelance.nl claimen titel ‘grootste zzp-organisatie’

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
photo-montage-557617_1280

NZW en Freelance.nl ambiëren powerhouse

NZW en Freelance.nl gaan hun krachten bundelen. Met de samenwerking tussen het jonge Netwerk Zelfstandig Werkenden en de werkmarktplaats voor freelancers bombarderen de beide partijen zichzelf in één klap tot de grootste netwerk- en belangenorganisatie voor zzp-ers in Nederland. Samen menen ze bij de start van de samenwerking rond de 90.000 zelfstandige professionals en freelancers te vertegenwoordigen.

Een politieke stap van betekenis

Reinier Castelein, oprichter en voorzitter NZW en Rob Bergers, directeur Freelance.nl hebben met deze strategische alliantie een enthousiast stap gezet met de bedoeling de wereld van NZW en Freelance.nl bij elkaar te brengen. Een samenwerking van betekenis in de belangenbehartiging richting politiek Den Haag, volgens de partijen. Met de macht van het getal tel je immers mee vinden zij. Het nieuwe samenwerkingsverband wil de ambitie waarmaken, namelijk een powerhouse van gelijkgestemden. Het doel: invloed zonder poespas in het centrum van de besluitvorming in Den Haag. In de tweede plaats is er de ambitie om de claim waar te maken de grootste online werkmarktplaats en de nummer één dienstverlener voor zelfstandig werkenden en freelancers te zijn.

Dé stuwraket

Reinier Castelein: “Wij zien toegevoegde waarde in deze krachtenbundeling van ondernemerschap én kennis van het Haagsche speelveld. In de dienstverlening is de ambitie van NZW en Freelance.nl dé stuwraket te zijn voor deze snel groeiende groep. We willen planmatig richting geven aan de ambities van de grote groep zelfstandige professionals en freelancers. Concreet doen we dit door te knokken voor erkenning op de Haagsche agenda en daarnaast een relevant diensten en producten portfolio aan te bieden. Het ontbreekt in Den Haag aan visie, lef en toekomstperspectief. Kijk maar naar het uitstel tot na de Statenverkiezingen, van het interdepartementale advies over de positie van de zzp’ers.”

Meer zzp’ers is goed voor de innovatie, effectiviteit en de internationale concurrentiepositie in Nederland

ZZP Barometer

Powerhouse

Rob Bergers: “De alliantie met het NZW past volledig in de strategie van Freelance.nl dat wij ons willen verbinden met sterke partners die waarde kunnen toevoegen voor onze freelancers. Met deze alliantie ontstaat een Powerhouse voor de zelfstandige professionals in Nederland. De freelancers die zich op ons platform inschrijven kunnen we in de nieuwe situatie een professioneel netwerk met belangenbehartiging en serviceverlening bieden. Freelance.nl levert de zzp’er een werkmarktplaats. Wij zijn van mening dat de zelfstandige professional zijn eigen belangen kan behartigen, daarom willen wij onze kennis van het ondernemerschap delen. Maar door de krachten te bundelen worden de belangen wel duidelijker voor de buitenwereld. Wij hopen dat een nieuw te vormen kabinet de zzp’ers en freelancers serieus neemt. Daarom deze krachtenbundeling dat perspectief biedt op vertegenwoordiging in een netwerk van gelijkgestemden, gebouwd op de wensen en verlangens van de individuele zzp’er.”

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →