Hippe jonge zzp’er heeft werkplek in gevangenis

Waanzinnige zzp-werkplek voor 125 euro

Een nieuw project, De Vrije Wolf, bedacht door Floris Zwolsman. Hij wil de voormalig gevangenis Wolvenplein in Utrecht omtoveren tot mooie plek voor startende jonge ondernemers, zzp’ers. Vanaf 1 april is het mogelijk, nadat het gebouw 160 jaar gesloten is geweest, in De Vrije Wolf  een plek te huren. Een waanzinnige plek.

Ongewone, waanzinnige werkplek

Op alle muren en deuren vind je teksten. Van verschillende namen tot data van de verblijfsduur. Zelfs Herman Brood heeft ooit in deze gevangenis gezeten, maar heeft helaas niet één van zijn beroemde tekeningen op de muur achtergelaten. “Verven, muren omhalen is dus uit den boze”, aldus Zwolsman, tevens leegstandbeheerder van het pand. Gevangenis Wolvenplein is een Rijksmonument, uit 1830-1840. Van iedere verandering aan het historische pand moet eerst vooraf melding worden gemaakt.
Maar, de basis is dat het pand,eerst op slot, nu toegankelijk wordt voor iedereen. Het wordt veel meer dan een bedrijfsverzamelgebouw. Naast werkplekken zijn er ruimtes voor presentaties en brainstormsessies. Op de luchtplaatsen is het plan events te organiseren en er mag ook worden getrouwd. Het is dus veel breder dan alleen een werkplekpand.

Prijzen op basis van leegstand

Als zzp’er, starter, is het mogelijk voor 125 euro een cel te huren. Dit is inclusief gas, water, licht en internet. Je hebt dan zeven dagen in de week toegang. Tevens zijn er ook andere faciliteiten, zoals presentatieruimtes. De prijzen zijn op basis van leegstand, zodat het voor starters voordelig is om buiten de deur te gaan werken. “De kans bestaat dat mensen gaan samenwerken”, dat is de wens van Zwolsman. “Dat ze onderling deals sluiten. Dat er een synergie ontstaat.” Maar bovenal zijn de werkplekken vooral bedoeld voor jonge ondernemer en starters. Per 1 april zal De Vrije Wolf starten.

Bron: De Ondernemer

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →